Jag KAN tänka själv

Jag hatar när människor inte tror att min hjärna är lika utvecklad som alla andras. Därför vill jag nu meddela en gång för alla:

Jag KAN tänka själv, jag är INTE dum och jag FÖRSTÅR innebörden av saker och ting.




Tack min underbaring för det fina inlägget, du är min romantiska lilla prins<3 Förlåt för att jag höll fast dig imorse när du skulle stiga upp. När jag hörde att det åskade så ville jag liksom att du skulle stanna och ligga nära, nära.


Min älskling Malin<3

Jag har världen bästa och underbaraste tjej! När jag åker till jobbet på morgonen så har
jag lovat dig att jag ska ge dig en puss innan jag åker, tittar en liten stund på dig och
tänker på hur söt och fin du är min älskling

Älskar dig så himmla mycket gumman!<3

//Robin

Sprallis, del 12

Plockar med alla utställningsbilder jag har i det här inlägget, även de från -09.
Minns inte riktigt vart det där var, kan det ha varit i Högbo? Observera även att det var trist väder och att jag av den anledningen hade lika trista kläder..
Piteå var det nog.
En finare bild, från samma dag.
Inte konstigt att jag såg koncentrerad ut, det här var på WW-utställningen i Stockholm, -08. Undrar om det var drygt 20 hundar som gick i Alice klass. Jämför det med de vanliga kanske 2-6 hundarna i samma klass när det är en vanlig utställning.
Dagen efter, i Stockholm, fast ute. Borstning.
Bichon-specialen i Vännäsby, Allsan blev här BIS (Best In Show) Junior. Till vänster, brorsan Diesel.
Högbo, -09. Här började Alice vara så slut i kroppen så hon orkade inte riktigt stå som jag ville, tyvärr.
Och här hade vi vunnit Juniorhandling, andra gången vi vann med den domaren. Kul! Piteå var det förresten.


Ja, det var i princip de enda jag hade från ringen.. Nu ska jag gå och muntra upp min förkylda lilla älskling<3

Sprallis, del 11

En omstoppad, frusen Alice.
Allsan sov oftast på rygg.
Mars, -08.
Duttan<3
Alice tyckte om att vara nära, nära.
Här myser hon med hennes mamma, Skrållan. Alice till vänster, alltså.
Bara för att jag älskar den bilden. "Hjäääälp!!"
Finast i världen.
Ett års-kaka.<3

I nästa del blir det bara utställningsbilder..=)



Flygande och nybakta bullar

Den här dagen fick en väldigt dålig start, i form av hundratals tårar som strömmade ner för mina kinder. Har nog aldrig drömt en så hemsk och otroligt verklig mardröm. Tog någon timme innan jag hade hämtat mig helt och hållet. Huvva. Fick mig upp halv tio iallafall..

Resten av dagen spenderade jag ute i solen med en kokbok framför näsan. Har av någon underlig anledning fått upp ett väldigt intresse för att tillaga saker och ting. Alltifrån safter till skorpor till goda maträtter. Aja, lite färg har jag fått på kroppen iallafall.

Till middag serverades Flygande Jacob och sedan har timmarna bara sprungit iväg. En mjukglass har jag och Robin hunnit trycka i oss dock. Nu, ska jag väl gå och borsta tänderna och göra min älskling sällskap i drömmarnas (förhoppningsvis ej mardrömmarnas) värld. Eller nej förresten, jag ska nog se en film. Kan du somna utan mig vid din sida, älskling?

Angående bilden, haha, så togs den halloween -08.


Sprallis, del 10

Just ja, höll ju på att glömma, men här kommer de:)
Allsan var känd för sina fräsiga ligg-stilar.
I fleece-overall i skogen.
Pepparkaksbak, december -07.
Mys i soffan.
Och på Oscars trunk.
Jaa.. Alice, som sagt.
Det blev inte så många bilder tagna på julafton det året, men här nedan är några på min Alice.
Hahaha..
MenAlice..
Du var mysigast i världen.

Svartvinbärsbladsdricka

Den här helgen har verkligen varit lång. Vissa stunder har jag nästan längtat efter att den ska vara över. Inte det att den inte har varit bra, för det har den, men jag ser framemot morgondagen utan att egentligen veta varför. Det enda jag vet är att jag nu en gång för alla ska ta mig i kragen och se (först Twilight och sen) New Moon.

Idag har jag och min prins gjort svartvinbärsbladsdricka. Vilket är ungefär hur gott som helst. Ska dock stå i fem dygn innan vi får smaka.

Snart, ska jag och Robin dra oss iväg mot Bureå, där vi stannar tills på torsdag. Imorgon, fortsätter jag med Sprallis-"serien". Tjingeling.

Midsommarafton<3

Har precis kommit hem efter en solig vistelse i Bonnstan. Kändes väldigt skönt att glassa runt hand i hand med Robin i shorts, linne och mina nya klackar.

Ikväll blir det mys med min underbara Robin. Kan tyvärr inte lägga in några bilder eftersom jag inte hittar kamerasladden och mini-datorn har ingen sån där typ kortläsare. Så jag knatar på med mina tråkiga inläg fyllda med ord. Nu, har jag Emil-i-Lönneberga-känslor!

När hjärtat väger flera ton

Sista gången Alice ställdes på utställning var den sjätte september, -09, i Högbo. Minns hur olycklig hon var, orkade inte gå, eller hålla huvudet uppe. Men hon fick en etta och blev fjärde bästa tik. Min älskade lilla gumma, förlåt för att jag inte förstod. Saknar dig<3

Under hela Alice "utställnings-karriär" fick hon endast två CK:n. Konstiga domare som inte såg hur vacker hon var. Min Alice. Jag såg.

Det är dagen före midsommar..

Och jag kunde knappast må bättre. Jag har äntligen fått lite färg på kroppen, och tyvärr, ett par myggbett. Men vadå, är det sommar så är det.

Det enda som saknas är en vovve i knät som då och då slickar mig ömt på mina bara ben. I knävecken var Alice grej. Vad tror du om en liten Eira, Alice?

Ps. Älskar dig Robin<3

Knasigaste lilla vovve..



"Vissa saker är nödvändiga. Andra måste man bara ha."

Redan klockan kvart över sju var jag igång i morse. Hundvakt var vad som stod på mitt schema. När jag fått mitt balsam för själen i form av (minst) en timmes kardning och kammning (stavning?) i vit, mjuk päls så kunde jag vandra hemmåt. Väl hemma fastnade jag framför Theme Park Ink med min lillebror ett tag.. Sedan påbörjade jag boken "Pojken som överlevde" medans Oscar slog på Tom&Jerry. Härlig dag.

Ikväll tog jag och min söta Robin oss en sväng med moppe till Bergsbyn för mjukglass, men överraskas av en stängd kiosk.. Kör hem och vandrar iväg till Tempo för att iallafall få oss en liten mjukglass. Men nej, ingen mjukglass där för tillfället. Typiskt.

Nu ska jag följa Robins exempel och gå och borsta tänderna. Imorgon ska jag upp med tuppen igen. Suck.
 

Dumma, dumma, dumma..

Det är inte sunt att må illa dygnt runt i flera dagar, utan att vara sjuk. Orkar inte..


Drömde för några nätter sedan att Alice blev "fri från sin sjukdom" och kunde leva ett helt normalt liv igen. Som att hon vaknat upp från koma och allt var som vanligt.

14 år till salu

Finns det egentligen något härligare (svar, ja, det finns det.. men ändå) än att få ligga och läsa en riktigt bra bok tills man är helt slut i huvudet? Lånade tre böcker av min syster och "14 år till salu" var en av dem. Hemsk, men bra. Nu ska jag återvända till Tessans värld.

Mio min Mio

Var min favoritfilm när jag var mindre. Ville ofta se den men när jag lika såg den var jag skräckslagen. Nu, några år senare är jag väl ungefär lika rädd. Haha. Tur Robin satt nära, nära.

Nu ska jag pussa upp Robin och gulla med honom att vi kan se New Moon, vilket jag inte gjort än. Skämmes.


Det omskrivna jordskalvet..

Satt vid datorn och läste något högt för Robin när det började skaka, jag trodde att det var något som föll ner i garaget. Eller en lastbil som körde förbi utanför. Det vibrerade i hela soffan. Vi sprang in till köket, dit mamma också kom inrusandes. Slängde ett misstänksamt öga på diskmaskinen men insåg att den inte skulle kunna göra sig så märkvärdig. Insåg att det var marken som spökade.

Var det bara jag som tyckte det var hemskt obehagligt? Fast ganska spännande också med tanke på att jag inte kan minnas att jag känt något förut. Blev iallafall hemskt mörkrädd (värre än vanligt..) och har enbart drömt mardrömmar inatt. Underbart.

I'm so lost without you


Jag saknar dig så mycket.
Älskar dig.

Sprallis, del 9

En lite smått sur Alice kanske?
Så jag tog med henne ut på en prommis i skogen:)
Det var kul men som vanligt var hon tvungen att posa framför kameran en hel del. Tur nu i efterhand:)
Gillar bilden.
Några dagar senare var det dags för klippkurs. Eftersom jag är vänsterhänt så gick det tyvärr inte så bra för mig, då jag klippte med en högersax.
Det var väldigt jobbigt att stå hela tiden, så Alice passade på att vila upp sig när vi tog en paus.
Titta INTE på mig. Lägg istället märke till hur Alice sover i min hand.
Miss U.
Mamma fick prova istället när håret mest vek sig för saxen för mig..
När Alice var sådär överlycklig som bara hundar kan vara så blev hon lite för ivrig ibland och ville liksom nafsa lite, lite mellan pussarna. Men det gjorde ingenting.
Vinka, vinka. Fram och tillbaka. Fort, fort med tungan rätt i mun.
Sötaste finaste Alice.. Det ligger en hel oöppnad sån där godis som du gillade i ditt skåp. Du hann inte äta upp den.

Sinnesrubbning.

Jag fattar inte vad jag håller på med. Sitter och testar mig på gamla högskoleprov som en annan desperat människa. Glömde någon tala om för mig att det är SOMMARLOV? Vart kom all plötslig disciplin att lära ifrån? Jag har ju inte gjort annat än typ pluggat, räknat och sånt. Frågan är vart det brinner. Nej, nu ska jag ta mig själv i nackskinnet och fixa något att äta, sedan slå på en bra film och bara ta det lugnt. Sommarlov som sagt..

För övrigt gick det inte alls bra med det där viktiga samtalet jag skulle ringa. Steg upp i god tid för att ringa och så slutar det ändå inte lyckligt. Sedan halv 10 har jag varit igång. Typiskt. Vart är Allsan när jag behöver henne? Ska vi ta en promenad i det vackra vädret?

Nähä, försökte lägga upp bilder, som togs för prick ett år sedan, på en grön Alice men det funkade inte..

Min dag..

Animal Planet. Pluggande. Glädje. Hostande. Räknande. Besvikelse. Nya planer. Matlagning. Lite för välstekta grillkorvar. Spelande. Släkten är värst. Vingummi. Chips. Vatten.

Fråga mig inte varför jag har pluggat och räknat idag. Jag är bara väldigt disciplinerad ibland. Har idag lärt mig betydelsen av 40 svenska ord efter att jag insett att jag är dålig på sånt. Haha.

Imorgon, ska jag ringa ett mycket viktigt samtal. Nu ska jag springa och borsta tänderna. Eftersom Robin jobbar hela sommaren så blir det inget "vända-på-dygnet" för mig. Suck.


Trevlig lördagskväll

Efter en jobbig lördag och en trevlig kväll är jag helt slut. Dagen började med en tät näsa och en brännande hals. Huvudvärken kom "smygandes" när jag lyfte huvudet från kudden. Typiskt. Hade 37,6 i feber, så det kändes värre än det var alltså.

Puss på min Robin och min Alice<3

En månad sen.


Akut-förkyld..

Jo minsann. Helt plötsligt fick jag extremt ont i halsen, dunkande huvudvärk och jag kände mig allmänt tung i huvudet. Trött också. Så nu har jag druckit varm mjölk med halstabletter i (mums) och sprutat nässpray. Även fast jag hatar det..

Inatt drömde jag om min Alice igen. Hon levde.

Ps. Älskar dig min älskling<3

Sommarloooov nuu!

Och här är bilderna från Umeå.



Haha, jaa.. Det var dom. Eller nja, det fanns ju några fler men de var inte så fina(A)



Fräscha fötter

Haha, ja jag brukar inte vara så förtjust i (mina egna) fötter men nu ikväll har jag faktiskt suttit och masserat dem. Bör dock tillägga att jag före det tagit mig ett fotbad och både peelat och smörjt in dem med nån fotsalva. Har även för första gången på flera år målat tånaglarna. Haha. Aja, nog om det...

Dagen i Umeå var super. Typ fem kort tagna men, bättre än inget. (När jag är med dig i Umeå Emma så blir det några fler;) Aja, måste kila. Ingen sovmorgon imorgon inte. Upp tidigt, fara till skolan och ha skolavslutning. Trallar fint i mina öron. Sov sött. (Önskar jag mig själv.. Inga mardrömmar inatt..)

Mot Umeå!

Nåväl, efter vi har sovit några timmar förståss. Måste erkänna att jag är fullkomligt pank men med tanke på att busskorten funkar fortfarande så förlorar vi ju inget på det. Så imorgonkväll kommer fina bilder på mig och min fina Robin i Umeå.

Idag är det för övrigt den 9:onde, vilket betyder att jag och Robin varit tillsammans i 15 månader. Inte nog med det så har vi även burit ringarna i 3 månader nu. Puss min älskling<3

Tyvärr fortsätter mina nätter i samma veva som innan. Drömmarna om min Alice som börjar andas igen.. Det är svårt att förlora sin bästa vän i hela världen. Sötaste finaste Alice, saknar dig.

Läskiga mygga..

Det var en mygga här inne så jag smällde den men då fortsatte den leva ändå.. Har dock inte sett till den på någon minut så är lite nervös att den sitter och ruvar på en hämnd. Typ hämtar alla sina kompisar eller så. Aaah..

Jag blir så hemskt avundsjuk..

På alla som har en liten vovve.. Blev helt konstig i hela kroppen idag när jag såg en valp på stan och Alice helbror Diesel (som bor här hos Robin & hans familj) gör inte saken bättre. Alice, hit!

Med en sockerkaksbit som väntar

Sitter jag nu och väntar på Robin. När han insåg att jag skulle bli ute ett tag (var så snäll och rensade lite ogräs) så tog han på sig "mödan" att dammsuga mammas bil. Så nu har vi varit duktiga båda två, även om jag var snabbare. Vi belönas med sockerkaka. Kom nu älskling!

Hahaha, hittade en gammal bild..

Sprallis, del 8

Mysigt med Oscar i en kartong. Haha.
Och i en plast-låda på min morgonrock..
Och på mattes säng..
Här nedan är bilder från Allsans första möte med snön=)
<3
"Hmm, vad konstigt.."
Smakade ändå ganska gott..
Men kallt mot nosen.
Det gick då...
...sitta i iallafall.
Helt slut efter dagens nya upptäckt.

Sprallis, del 7

Känns som att det kommer bli en himla massa "delar" i den här Sprallis-serien, men men=)

Jag råkade tappa en godis i lövmassan..
Hitta den!!
Vigapo's Candy Cherie, hette lill-duttan.

Fortsätter nog i ett annat inlägg med resten av bilderna från den här mappen.. Var ganska många..



Angående förra inlägget..

Jag och Robin var ute på en romantisk moppe-tur i det trevliga vädret (snarare en sightseeing för min del). Körde på massa läskiga vägar under vilka jag hela tiden satt och spanade efter både älg och björn. Helt plötsligt fick jag syn på en älg och utbrast "ååh!" inne i hjälmen, vilket Robin förståss inte hörde. Så jag berättade för honom några minuter senare då han stannade av och skulle säga någonting. Han blev genast mycket ivrig och sa åt mig att peka vart jag sett älgen, när vi då kom fram till där den stått så stod den fortfarane och stirrade ut mot vägen. Robin stannade och tog lugnt fram telefon för att plåta den ståtliga konungen av skogen. Själv var jag måttligt nervös att den stora bumligen skulle komma på att vi var ett hot...
"Nu ska vi fara på ett annat ställe där det brukar finnas mycket älg" sa glatt min lilla älskling.

När vi sedan kommit hem så frågade han "visst var det kul att se en älg". Hehe, jo verkligen. Underbart..

Långt inlägg om en så kort händelse. Åååh. Kan jag aldrig sluta skriva? Uppenbarligen inte....

På jakt efter älg



Titta noga så ska ni se en älg:)

Ny bakgrundsbild på pnuttenutt-datorn

Nämligen denna.

Sveriges nationaldag?

Gårkvällen spenderades i Bjuröklubb med en långprommis över hällorna. Mycket härligt. Men när jag gick där med ett koppel i handen och en massa hundar springandes framför mig var det nästan så jag kunde se Alice springa omkring också. Vet att hon hade älskat det, när hon var frisk och sprallig.

Både gårdagen och halva dagen idag har jag ägnat åt tv:n. Paris Hiltons British Best Friend, eller nått. Höll på Carrie och Sam.. Så då vet ni. Nu är iallafall Robin ute och grejar på så jag är alldeles ensam. Har smaskat på en riesen och funderar på att ta en till.. Jo, jag gör nog det.

Imorgon tar jag sovmorgon, tror jag, och åker med nian med Robin. Ute-dag med skolan. Hmm, hoppas på bra väder. Hur som helst blir det nog att ta tolv-bussen hem till Bureå. Där jag hoppas på fortsatt bra väder.

Nu ska jag ta en till riesen och ikväll ska jag och min Robin se "Sommaren med Göran". Lånat av pappa. Tjing.

Freeeedag.

Precis hemkommen (för typ en timme sedan..) från pappa. Där blev vi bjuden på tacos, mums, och sedan kikade vi på Talang. Det blev iallafall (för en gångs skull) rätt som vann. Annars brukar det aldrig bli som jag tycker.. Se bara hur det gick för Anna Tjoller Bergendal, vad var det jag sa. Oj, nu skenar jag iväg. Hur som helst. Nu ska jag... Vet inte. Vad ska vi göra älskling?

Joo förresten,

Jag fick visst mvg i textA också..(A)

Nu sitter jag hemma hos robin med en godis i munnen, måste medge att jag börjar vara ganska hungrig. Idag shoppade jag förresten upp mitt presentkort på Guldfynd som jag har haft typ tre år. Skönt..

Nu ska jag försöka få upp mungiporna till örsnibbarna och vara lite glad. Känner mig lite ur gängorna idag.. Typiskt mig.

MVG på sagotransformeringen..

Hihi måste erkänna att den faktiskt blev riktigt bra.. Vi skulle skriva om en saga till nutid så då valde jag Rapunzel. Istället för långt hår fick hon ha extremt stora/långa fötter som hon slängde ner till Eddie Murphy. Istället för en prins, osv hehe. Nu sitter jag och är nervös inför betygssamtalet i text bara.. Hoppas, hoppas, hoppas på bra betyg..




Drömde om Allsan inatt igen. Vet inte hur många gånger jag har drömt att hon lever igen. Men att vi måste fara och ta bort henne en gång till, för att det inte funkade första gången. Kramades med lilla Alice och fick massa pussar. Men hon var slut. Ååh..



Sprallis, del 6

Allsan kunde verkligen ligga hur som helst. Helt lea-lös.
Mys-pys i biabädden med en tjurmuskel...
Finaste Brallsan.
Nybadad och knaprandes på ett höstlöv.
Fluffig och underbar.
Man vill bara krama..
Döm inte hunden efter håren.
Som sagt.. Skenet bedrar.
Det är tomt utan dig.Underbaraste skruttan.
Du blev ALLTID glad när man kom hem. Även om man varit ute i tio minuter.
Älskar dig finaste vovve.

Näste del kommer innehålla världens finaste höstbilder på världens finaste dutta. Men det kanske dröjer några dagar.. Tjing!


MVG i teater!!!

Känns typ helt underbart!

"Du kan gå precis hur långt du vill"

Nu fattas bara ett VG i matte också..

It's Complicated

Det blev en sväng till affären och där hyrde vi en film, It's complicated. Vilken var bra, lite konstig ibland men den var bra. Före den såg vi förresten klart en film som vi påbörjade typ i onsdags eller nått, Dumpa Honom. Den var väldigt konstig, men mysig. Jojo, då vet ni.

I helgen är vi som vanligt hos Robin (har inte varit hos mig på en helg sen i mitten av mars=) men på fredag ska vi nog besöka pappa. Börjar vara ett halvår sedan så det är nog på tiden. Haha..

Nu ska vi gå och sussa. Sovmorgon imorgon!

Sprallis, del 5

Däckat under soffan..
Slut efter en genomgång på "trimbordet".
Snuttan..
Första utställningens resultat:)
Allsan var en vink-hund. Hon satte ihop framtassarna och ja, vinkade helt enkelt:)
Maliice.

Naturkunskap A

NkA-provet gick galant (hann tyvärr inte skriva så mycket som jag hade viljat..) så hoppas på ett bra betyg i kursen. Får minst VG iallafall.. Aja, har precis ätit och sitter och väntar på Robin som duschar för tillfället. När han är klar ska vi gå en prommis, men först...

Ett ögonblick bara..

RSS 2.0