The amazing puppy.

Idag fick jag den äran att bada lillan för första gången. Var lite rädd att hon skulle få vatten i näsa och ögon men allt gick bra. Sedan fönade och borstade jag henne torr och fixade fossingarna. Klippte klor och klippte bort håret mellan trampdynorna. Hon blev helt fantastiskt söt och mjuk som jag vet inte vad.




Jag vet inte hur det är med er men jag är iallafall störtkär i denna underbara lilla varelse. Imorgon ska jag försöka ta mig tid att göra en egen kategori till henne, nu är tiden inne för det.


It's one of those days..

Idag har jag haft en sån där dag då man bara vill strunta i allt och fara hem. Krypa upp i soffan och se en bra film eller två. Spela harpan tills man vunnit tre gånger. Lyssna på underbara låtar som "strong enough" och "I'm alive". Idag har jag hatat skolan och jag har önskat att jag aldrig vaknade imorse. Jag har gått med tårfyllda ögon genom skolan utan att skämmas och jag har varit lyckligare än på länge. Jag har slösat pengar och sedan unnat mig saker som en belöning för att jag faktiskt stannade kvar på skolan hela dagen. Jag skulle kunna skriva hur långt som helst. Jag skulle kunna sätta ord på hur less jag är på alla tvång och att dagarna går upp i rök. Man vaknar, man är i skolan och man lägger sig. Jag får ångest för att dagarna bara verkar försvinna under fötterna på mig. Jag står still och ser hela livet passera. Jag missade tåget.

4 veckor<3

I fyra veckor har hon funnits nu, lillan. För varje gång jag ser henne blir jag mer och mer förälskad. Hon är världens mysigaste och har världens goaste pussar.

För övrigt så har jag köpt skor idag. Äntligen. Dessutom har jag köpt hårfärg även fast jag precis konstaterat att jag inte tänker färga håret. Det var rea.

"Early" means not as late as usual..

När idol slutade för en timme sen föreslog jag till min kära pojkvän att vi skulle lägga oss tio. Vi skulle diska, göra chokladpudding och äta upp den. Sedan skulle vi sussa. Tyvärr är det redan försent. Klockan är över tio och vi har precis diskat färdigt, som tur är står chokladpuddingen redo att mumsas upp i kylen. Marsansås har vi till idag.

Dagen har spenderats hos lillan. 890 gram vägde hon idag när hon skulle avmaskas. Vilket hon för övrigt inte alls gillade. Men, vi har tränat på trimbordet (stå, ligga på sidan, titta på tänder, borstas osv), hon har morrat, pussats, gått, kissat på golvet osv osv. Hon är helt underbar, lillan.

Kvällen har spenderats först i Bureå, där jag tiggde godis av min lillebror, och sedan här hos Robin med idol och god mat.

Aja, nu ska vi äta choklaaadpudding. Tjingeling.

"Probably" means there's a good chance.

Tre helger på raken har vi varit borta med vinden. I helgen var vi i Robins stuga med hans föräldrar och Emelie, förra helgen var vi i Jäckvik med min familj och där förra helgen var vi också i Robins stuga. Nästa helg ska vi bara vara hemma, och slösa massa pengar, haha. Lördag ska jag shoppa upp studiebidraget med Emelie (och jag är såå värd det med tanke på att jag inte har shoppat på MÅNADER). På fredag eller lördag blir det tatung och bio. Mys.

Och Lillan fortsätter växa. Nu går hon, om än lite vingligt, på alla fyra och viftar sött på svansen. Hon är så underbar och jag kan knappt vänta tills vi får hem henne. I fredags var det prick fem veckor till den stora dagen. Nu väger hon för övrigt 860 gram.

Kvällen har besått av pizza och yoga. Super.

Jäckvik<3

Spenderade ju som sagt helgen i Jäckvik. Det var kul att se den fina stugan igen nu tre år senare. Det bästa med den här resan var att Robin följde med<3 Det sämsta var att vi inte fick sova i samma säng, haha.


 Nu blir det chokladpudding (utan marsansås..) och sedan sova. Sovmorgon till halv tolv imorgon.

Bilder från 3 veckors-dagen

Lillan och hennes mamma myste i biabädden.
Myyyyyys.
Jag klippte som sagt lillan mellan trampdynorna, med en sax som var nästan lika stor som lillan själv, haha.

Bara för att jag vet att ni så gärna vill se.

16 dagar:


20 dagar:


Och för att jag är mallig för att hon snart är min.

I can live without you, I just don't want to.



Prinsessan (nr.2) har intagit tronen.

Klockan sju minuter i fem idag fyllde min lill-skrutta 3 veckor. Lagom till hennes 3 veckors-dag så hälsade hon på här hos mig och Robin för första gången. Vi myste i mängder, klippte bort hår mellan trampdynor, klippte klor och tränade på att gå. Hon börjar få lite koll på benen och nu kan lillan sitta som en liten hund. Pussas lite smått gör hon också, och så passade hon på att "bita" på mitt lillfinger medans hon fick pedikyr.

Alice biabädd verkar ha fått en hyresgäst. För gott.

Kan inte låta bli att längta tillbaka..


Och ja, det FINNS finare bilder från Turkiet. Denna blev "fram-olad"...

700 gram och flera goda nyheter

När lillan placeras i "våg-skålen" märker man att hon inte är samma lilla knyte som hon var när hon föddes, med sina då 116 gram som nu, på knappt tre veckor, förvandlats till 700 gram. Hon är stor, rund om magen, hon ser och hör, hon gnager på fingrar, hon slickas lite smått, hon myser, hon är fantastiskt söt och framför allt... Hon är frisk.

Imorgon slutar jag tio i ett (ingen nk väl?) och senare på dagen får jag besök av min lill-skrutta och hennes mamma. Blir så bra som det kan bli.

Spoooonsra miiig!!!

- Behöver pengar till godis som jag BEHÖVER när jag ska skriva på mitt projektarbete (om inte, så kan jag inte koncentrera mig...)
- Behöver pengar till att trycka min bok sen. Det, mina kära vänner, är inte billigt.


Valvaka

Sitter och ser på ettan om valet. Gud så spännande det faktiskt är!! Kvällen kommer att bestå av ettan på tv, massa gott på bordet, en mysig Robin och nått roligt spel. Super!

Imorgon får jag äntligen se lillan. Idag vägde hon 680 g. Lillan börjar inte vara så liten längre.

En liten tripp till Jäckvik

"Hela" (närmare bestämt fredagkväll, heela lördag och fram till elva idag) helgen har spenderats i Jäckvik. Var tre år sen sist jag var där så det var kul att komma dit igen. Dock lika skönt att fara hemåt.

Nu sitter jag här helt jättepeppad på ett yogapass med Emelie åsså skickar hon ett sms att vi tar det en annan dag. Typiskt..


The Greatest Love of All


Glöm aldrig någonsin, hur mycket jag älskar dig.


Börjar tolv. Slutar tio i två. Valpvakt kl 6 till nån gång. Super. Hoppas hon har öppnat ögonen helt nu, Lillan.


 

Hurtiga osv.

Eftersom Robin skulle hjälpa sin pappa med något ikväll så passade jag på att köra lite yoga med Emelie. Mycket härligt, det är så kul att man blir smidigare för varje gång. Nu når jag ner till marken med fingrarna och jag börjer mig ner med raka ben, ni vet. Vilket jag absolut inte kunde förut. Eller ja, jag lär inte kunna det imorgon heller men haha. Äsch, bara babbel. Hihi. Ehm, okej. Om man skulle ta och skriva något vettigt då. Jo. Hmm.

Efter vårt yoga-pass så tog vi med oss Diesel (Alice helbror) ut på en väldigt blöt promenad. Satt utan både skor och sockar påväg hem. I helgen var det tänkt att vi skulle följa med mamma och Tomas till Jäckvik men det blir nog inte så. Jag var inte så sugen på regn och 8 grader.

Lillan, 6-14 dagar

Bara för att hon är så himla söt och för att ni har så himla tur.

6 dagar:

8 dagar:

10 dagar:

12 dagar:

14 dagar:


Visst är hon helt underbar, Lillan?

Börjar inse att det här är på god väg att bli en väldigt hund-inspirerad blogg..

Sitter nu hemma hos Robin efter en alldeles utomordentlig dag på skolan bestående av två timmars debatt i aulan. Alla sju partierna hade en representant där och det var faktiskt väldigt intressant. Måste erkänna att jag ändrat åsikt en aning, synd bara att jag är ett antal månader för ung för att rösta. Men nästa gång, haha.

Igårkväll myste jag med lillan (hon börjar bli mysig nu faktiskt:). Lagom till hennes 2 veckors-dag visade vågen på 510 gram. Mycket bra. Klippte klorna på henne gjorde jag även, vilket även det gick mycket bra. Klart att hon pillrades men det hade jag förväntat mig. Hon är så söt lillan, och nu ser man glimtar av ögonen. Längtar tills imorgon då jag ska dit igen för valpvaktning, då har hon förhoppningsvis öppnat ögonen helt.

Och för de som är jättesugna på att se en bild så är jag precis påväg att lägga in massa bilder på henne. Om ni har tur så lägger jag ut någon snart. Tjingeling!

(Ang. bilden så var jag med Emma igår.. Bilden är dock typ två år gammal.)


Time goes by, even if it's not allowed to.

Studentmössprovning idag. Helt sjukt att en liten mössa kan kosta typ 700 kr!! Men samtidigt vill jag ju ha en för annars skulle det ju kännas lite trist. Man tar ju bara studenten en gång liksom. Aja, inte nog med det så har jag lämnat in idéskissen på projektarbetet idag. För de som skakar av nyfikenhet så kan jag avslöja att jag har tänkt ge mig på att skriva en bok, en självbiografisk sådan. Vilket känns kul. Alla som tillhör min familj får gärna ge sitt tillåtande till att jag får skriva om dem, annars går min idé i krash totalt....

Imorgon slutar jag halv tre och då bär det av mot stan där jag ska träffa Emma. Sedan rusar jag hemåt till Robin för att äta och sen får jag äntligen kika på lillan. Idag vägde hon 470 gram, vilket betyder att skruttan kanske hinner nå upp till ett halv-kilo precis till sin två veckors-dag. På tal om det så längtar ja till julafton och tills jag fyller 18. Den 9 februari, det närmar sig...

12 september

Det var igår. 4 månader. Kan inte förstå att det har gått fyra månader. Vet inte vad jag ska skriva mer. Annat än att jag saknar min fina Alice. Hela tiden. Speciellt igår.




Men efter regn kommer solsken. Här är lillans viktkurva de senaste dagarna. Hon är så duktig.
Tisdag: 265 gram (en vecka gammal)
Onsdag: 305 g
Torsdag: 330 g
Fredag: 370 g
Lördag: 410 g
Söndag (igår): 440 g
Ungefär så, om jag inte minns helt fel. Sen kan jag även meddela att lillan har börjat öppna ögonen. Super!

A true lovestorie never end.

Vaknar upp och älskar faktumet att jag har sovmorgon till 25 över 11. Ligger och lyssnar på musik en stund och funderar på vad jag ska göra.. Ligga kvar ett tag? Stiga upp och se Förhäxad? Jag bestämde mig för att ligga kvar ett tag.

Idag är det världens bästa dag. 1 och ett halvt år. 18 månader. Och 6 månader sedan vi var i Hemavan för att fira ett år, och Robin smugglade fram en ask från jackfickan. Han öppnade den och två vackra ringar skymtades. Jag stirrade på dom, på Robin, på dom och på Robin. Tog av mig skidglasögonen och sa något i stil med "är det sant?". Den dan var jag nog inte långt ifrån att förfrysa min vänstra hand. Varje gång vi satt i liften slet jag av mig vanten och beundrade ringen.

Jag älskar dig, min underbara Robin.<3

Pilates då.

Imorgon ska jag och Emelie prova på pilates (medans Robin bygger garage..), eller hon har redan provat en gång, det är jag som är nybörjaren. Yoga tycker jag om, haha, men pilates blir kul att prova. Aja, iallafall..

Ikväll har jag passat lillan. Mycket mysigt, längtar dock tills hon börjar uppskatta när man lyfter upp henne och pussar på henne. Hon har liksom inte börjat tycka att det är så mysigt än.. Hon sticker nosen i vädret och luktar till sig hennes mamma.. Haha.

Nu har jag någon som tjatar på mig att jag ska gå och borsta tänderna och göra mig klar så ska väl göra så. Imorgon, firar jag och min älskling att vi har varit tillsammans i ett och ett halvt år. Helt sjukt vad tiden går fort när man är kär.

Last night I did something that I haven't done in a very long time.

Jag sov med flätor. Duschade först och bestämde mig sedan för att göra flätor av det blöta håret och sova dem. Resultatet blev faktiskt ganska fint, får göra om det. Dock kan jag försäkra er om att jag inte var speciellt söt i flätorna, det kan Robin intyga. Men jag fick min godnattpuss ändå.

Nu är jag påväg in till stan där jag ska kika runt lite och sedan går bussen mot Lillan. Eller ja, först ska jag hem och äta där och sen ska jag gå och vara valpvakt. Kameran åker med som vanligt.

Tjingeling.


Nytt för mig, är inte som nytt för dig.

I changed my mind, just leave me alone.

En lång tisdag har det här varit, precis som förra veckan. Vaknar upp och tror aldrig jag har varit tröttare. Inser dock att hur mycket jag än önskar att jag hade sovmorgon så måste jag stiga upp. Tjugofem över åtta cyklade jag iväg mot skolan.

Skoldagen har bestått av två läxförhör och en längtan. Den där längtan som alla blivande mattar säkert känner. Efter "sin" lilla valp som faktiskt fyller en vecka idag. När hon föddes vägde hon 116 gram, nu idag vägde hon 265 gram. Kan inte skriva att hon väger 265 idag för hon ökar i vikt för varje timma. Hon kommer nog bli liten, men rund och go.

Hela kvällen har spenderats hos Robins föräldrar med hemmagjord pizza och en långprommis. Insåg ett och annat och känner mig nu mer förberedd på situationen med en ny hund.

Nä, nu ska jag gå och borsta tänderna.. Imorgon har jag en välbehövd sovmorgon till tio och slutar sedan skolan klockan ett. Så underbart. Bussen mot lillan går 10 över 5. Imorgon står valp-passning och kloklippning på schemat.

Godnatt min finaste Alice uppe i himlen, jag glömmer dig inte för en sekund, även om en ny skrutta snart intar plats i DIN biabädd, och DIN bur. Du är den bästa ändå.

Det vackraste jag vet..

Är att se dig när du sover..

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag skulle kunna sitta flera timmar och bara titta på lillan. Hon är så fantastiskt söt och jag är så fantastiskt kär. Blir alldeles varm i kroppen när jag ser henne. Hon är helt underbar.

Till middag idag blev det spaghetti & köttfärssås (min och Robins är godast i världen) och som vanligt åt jag för mycket och mådde därför hemskt illa. Hela bilfärden till lillan satt jag och beklagade mig över min stackars mage. Sa dock till Robin att illamåendet säkert skulle försvinna i ett nafs direkt jag fick se lillan. Klev ur bilen, gick in genom dörren, fick syn på världens finaste valp, och illamåendet var puts väck.

Lillan<3

Nu väger hon 235 gram, min (snart) Eira. Hon har alltså, 6 dagar gammal, fördubblat sin födelsevikt, +3 gram. Mitt lilla mirakel. Är en frisk hund.

Nä, nu ska jag och Robin fara och kika på henne. Kameran hänger med förståss!

Grattis älskliiing!!!<3

Visste ni att det finns en äppelsort som heter Alice? Inte jag heller..

Sitter och ser Förhäxad / Söker fakta om Jan Guillou / kollar igenom reklam / äter godis / dricker festis och förresten.....

GRATTIS älskling till körkortet!!! Jag älskar dig över allt annat. Ikväll ska vi åka (själva!) och kika på lillan. Puss<3



Sockerkaksbak och övningskörning

Idag har jag övningskört. Vilket gick braa. Och även den här söndagen åt vi hos Robins föräldrar. Mycket mumsigt var det. Men nu till det allra intressantaste(A)

Lillan har gått upp 30 gram sedan igår så idag vägde hon 210 gram! Vilken överlevare<3 Haha kan dessutom slå vad om att hon redan imorgon kommer att ha fördubblat sin födelsevikt. 22 gram till måste hon gå upp isåfall. No problems.

Puss på min Alice och nästan min Eira.

Dream, dream, dream

Drömde om Alice inatt, vilket jag inte gjort på någon vecka nu. Hon var underbar, min Alice. Helt underbar. Lillan kan inte mäta sig med henne än, men jag har en känsla av att hon kommer bli precis lika bra, fast på ett helt annat sätt.



Sötaste lillan


Okej, ett litet smakprov på min sötnos som för tillfället befinner sig två mil bort. Huvva.. Jag skulle kunna sitta och bara titta på henne i flera timmar. Eller okej, hon kan ju förståss gärna få sova i min hand också, eller mot min hals, med mitt hår som täcke. Helt underbart söt är hon. Och nu väger hon 180 gram (igår, 148!). En frisk vovve är hon.

Observera att bilderna togs igår, jag såg stor skillnad på henne när jag såg henne idag, 32 gram tyngre.

Förhäxad, en äggmacka, oboy, en godis eller två

Och min morgon kunde inte bli bättre. Eller jo. Robin kunde vara här, Alice kunde vara här, Eira kunde vara här osv osv. Haha, men jag nöjer mig såhär.

Hade tänkt lägga in alla underbara bilder på lillan som jag tog igår men det skulle ta för lång tid (med tanke på att jag ännu inte tagit bort alla Turkiet-bilder från kameran så måste jag isåfall sortera oså..) så jag gör det ikväll istället. Om ni har tur kanske ni får ett smakprov på min pärla.

Om ni skulle vara intresserade av att veta ungefär hur stor hon är så vägde hon går 148 gram och ryms i min ena hand. Hennes tass är lika stor som toppen av mitt lillfinger. Hon är helt underbar. Hon är min.

Stop pretending like I don't excist.

Jag kan inte förstå vad det är som alla verkar tycka är så fel med mig. Jag är varken bättre eller sämre än någon annan. What have I done to deserve all this?

Har varit en känslig dag idag också, så jag tog mig friheten att skippa idrotten och istället fara hem till Robin och låta ett par tusen tårar komma. Det behövdes.

Jag kräver inte att alla ska tycka om mig, men en enda person, är det för mycket begärt?

Snart åker jag iallafall till Bureå och "myser" med min lilla valp. Thank God för that..

Höll på att glömma

Lilla valpen har gått upp 10 gram sedan igår. Hon vägde idag 130 gram. Mycket bra lillan, den här gången vill jag ha en helt frisk valp. Imorgon kommer jag och hälsar på dig. Jag ber till Gud att du ska få en helt felfri liten kropp så att jag får äran att bli din matte. Amen.

För övrigt har jag funderat på att göra en egen kategori som kunde heta "Eira" men har bestämt mig för att vänta med det tills jag vet säkert om hon blir en Eira överhuvudtaget. Vem vet, hon kanske blir en Astrid eller en Tanja..

Turkiet dag 2:)

Frukost ute på balkongen. Nyponsoppa och hårdbrödmackor med smör/cream cheese.
Påväg till stranden. 900m. JOBBIGT..
Du är finast i världen<3 med på bild, världens godaste "förrätt", verkligen höjdpunkten med att äta i Turkiet, älskar.
Underbara underbara Side.
Min absoluta favoritglass. Kostar endast 2.50 kr. Ännu en höjdpunkt med att fara till Turkiet! Åt den minst en gång per dag(A)
Spaghetti Bolognese. Smakade bränt..

Imorgon är jag valpvakt för första gången. Min favoritsyssla här på jorden. Lycka! Ska ta med kameran och ta nån söt bild, hihi.


Med lite choklad..

Blir allt bättre. Men nu är milkan tyvärr slut.. Så jag tog en sockerbit istället,.

Nu ska jag diska (hrmm..) och sedan vara en sväng med Emma. Imorgon har jag låång dag i skolan. Börjar halv nio NEJ just ja vi har ju sovmorgon till tjugo i tio. Men jag måste söka fakta om en författare.. Hmm, iallafall börjar tjugo i tio och avslutar dagen med idrott (...) till klockan tjugo över två. Inte världens längsta dag men ändå dryg.

LÖRDAG får jag äntligen "lägga ögonen" på lilla Eira igen. Underbart.

Med lite choklad..

Blir allt bättre. Men nu är milkan tyvärr slut.. Så jag tog en sockerbit istället,.

Nu ska jag diska (hrmm..) och sedan vara en sväng med Emma. Imorgon har jag låång dag i skolan. Börjar halv nio NEJ just ja vi har ju sovmorgon till tjugo i tio. Men jag måste söka fakta om en författare.. Hmm, iallafall börjar tjugo i tio och avslutar dagen med idrott (...) till klockan tjugo över två. Inte världens längsta dag men ändå dryg.

LÖRDAG får jag äntligen "lägga ögonen" på lilla Eira igen. Underbart.

When I find myself in times of trouble..

Idag har jag en sån där dag då jag lätt blir på dåligt humör utan egentlig anledning. Överrös mig gärna med goda nyheter, trevliga ord och kanske ett sms nån gång då och då. Tack på förhand.

För övrigt vägrar jag diska så nu ska jag se Förhäxad.

För övrigt igen så vill jag inget hellre än att fara till Bureå och sitta i timmar och kika på lillan. Men jag kan ju inte ränna iväg dit varje dag. På lördag, hoppas jag.

För övrigt nummer tre så är det snart fyra månader sedan jag såg min Alice för sista gången. Orkar inte idag.


Med tankar på lilla valpen..

Försöker låta bli att kalla valpen för Eira (vilket är hemskt svårt) med tanke på att det ännu inte är 100% säkert att hon blir våran. Nu ska jag iallafall ta mig i kragen och lägga upp lite bilder från Turkiet. Se, njut och avundas mig som varit med om det.

Här satt vi
då på flygplatsen i Umeå och väntade på att flyget skulle komma/gå.
Flygeeeet!
Första morgonen. (Charmig bild) Dvs även första morgonen som jag tog på mig annat än bikini. Med minst 40 grader i skuggan och gassande sol blev det aningens varmt faktiskt..
Lunch på Tropic, absolut mysigaste restaurangen i Side. Till lunch blev det spaghetti för min del och en typ omelett för Robins del. Hemma säger mamma att jag är en gourmé som äter allt, men utomlands tycker jag inte om något så.. Haha.
Körde på vatten första dagen men det blev även sista.
Havet var såå varmt. 30-40 grader.
Det var en stor moské i närheten av vårat hotell. 5 ggr per dag hörde man nån som sjöng eller bad eller vad han gjorde.
Kycklingsallad på Tropic Steak House. Tog utan lök den här gången för förra året när jag tog salladen så var hälften lök.. Inte ok.
Underbart...
Älskar dig<3

Ja, det var första dagen. Resten senare. Nu, sova. Imorgon skola från 11.25-13.50. Underbart. Idag har jag suttit och tittat mig mätt på finaste lilla valpen. 4 gram har hon gått upp sen igår. Hon är fantastiskt söt.



RSS 2.0