"Julen är här"

Min absoluta favorit av alla julsånger. Klart att,, "jag såg mamma kyssa tomten" ligger inte långt därefter, den sjöng alltid jag och min syster förut.

Igår steg jag upp i ottan (nio.) och for till stan med emelie (halv elva.). Fantastiskt mysigt var det, redan en väldig massa människor som stressar runt i snöovädret. Krigade mig till en enda julklapp. En av Robins. Nu oroar jag mig bara för att jag ska råka försäga mig... Har iallafall slått in den och försökt hitta ett bra gömställa tills granen (ännu oinköpt) ska fram.

Annars shoppade jag bara till mig själv igår, vad får ni inte veta. Nagellack o sånt. IDAG ska jag, Emma och Oscar baka pepparkakooooooooooor!! Precis som förra året ska vi även lyckas med sista plåten - förut brände vi alltid den nämligen..

Aja, nu ska vi snart fara och hämta Emma, tjingeling.

Juleskum och mormorsaft..

Att Minnah fick stanna kvar i idol var nog kvällens höjdpunkt för mig. Vissa människor fastnar jag bara för, spelar ingen roll vad de gör, hur de ser ut eller hur gamla de är. Vissa tycker jag bara om. Att min sovmorgon imorgon är förstörd var mindre kul. Emeliiiiiiiiiiie jag behöver min skönhetssööööööömn!!!!!

Eira ligger utslagen på golvet och husse är bara sekunder ifrån att lägga mig. Själv är jag både dödstrött och jättepigg. Känner inte för att sova samtidigt som jag inte vill annat än att krypa in under mitt underbara täcke. Det sistnämnda blir nog vad jag gör härnäst, mitt hungrig/trött/uttråkad-humör börjar bli jobbigt...

Förresten så avskyr jag Amy Diamond. Hon ser ut som att hon är tolv, på sin höjd.


Käraste, underbara, FANTASTISKA jag..

Och framför allt DUKTIGA jag!! Jag har skickat in historie-uppgiften(A) Jag är såååå stolt över mig själv!

Nu ska jag bara vänta tills min söta prins kommer hem för då ska vi julshoppa på solbacken. Tuggben åt Eira står högst upp på min lista.. Hon behöver mycket gott att välja på för annars är det lätt att hon får fatt i mattes hår eller knapparna på mina jeans. Haha..


Don't you just love fridays.

Dagen har bestått av naturkunskap (demonstrering på disektion, lungor & hjärta), mys med Eira (snart kommer min näsa trilla av=(...) teori (sista dagen!!) och kroppkakor hos Robins mormor. Kvällen har besått av historia, digerdöden och marängswisch (utan banan..). En sån underbar dag. Eller? Har mest gruvat mig inför morgondagen, HATAR fredagar i skolan. Absolut längsta och drygaste dagen och inte blir det bättre av att vi ska ha klättring (tror jag) på idrotten. Har bara lust att sova bort hela dagen. Med min fina Eira.

När Robin slutat jobba ska vi kolla tapeter, handla julsaker och shoppa mat. DET, ser jag framemot. Nu, ska jag ta min ena älskling under armen och den andra i handen och gå och lägga mig. Trött.

Och en massa kärlek till min Alice i himlen.


Månaden före dopparedan,..

Det är en månad (prick!) till självaste julafton och har sitter jag med plåster i båda armvecken och skriver på historieuppgiften. Har börjat om helt från början, så nu tänkte jag göra på en kväll det vi fick fem veckor på oss att göra egentligen. Fiffigt.

För de som undrar så har jag idag varit en snabbis till hemorten för blodprov (ja, igen..) och precis som förra gången så funkade det inte i vänster arm så hon blev tvungen att sticka mig i höger också. Perfekt.. Men jag överlevde, kinkig som jag är har jag dock knappt rört armarna sen dess. Stackars Robin fick både diska och torka upp kisspölar efter Eira. Du vet ju att jag älskar dig...

Nu har jag precis sett Bonde (mitt absoluta favoritprogram) och nu väntar jag på att Robin ska komma hem med hamburgare. Love.

Det är en konst att må bra.

Stiger upp tröttare än någonsin, får i mig fem klunkar drickyoghurt, går till skolan för att ha spanska, försöker koncentrera mig utan framgång, mår illa, går hem, äter lite, gråter en skvätt, mår illa, inser att körlektionen inte var så passande, ringer mamma, hon avbokar, mår illa, äter lite till, mår illa, mår lite bättre, Robin kommer hem, mår ännu lite bättre, han far och jobbar, mår lite sämre, mamma ringer, vårdcentralen kl halv fyra, "jag vägrar ta blodprov".


Bra vs. dåligt

Igår var en underbar dag och idag var en lite sämre dag. Men, antar att livet är så. Skruttan är underbar och husse likaså. Ibland kan livet inte bli bättre. Om jag bara kunde få slippa illamåendet..

Köttbullar, prinskorv, gravad lax, rödbetssallad, revbensspjäll, BLÖTA osv osv osv

Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på julmat. Köttbullar, prinskorv, julskinka, gravad lax, rödbetssallad, revbensspjäll, BLÖTA osv osv osv. Finns det något underbarare än julen? Nej.

Jag har julkänsla och jag längtar som en tok.


Problemet löst.

Med JULMUSIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!=D
"Julen är här..."

Nästa helg på söndagen bakar vi pepparkakor, enligt tradition. Puss!!



"Ingenting är som det ska, likadant från dag till dag.."

Oj, nu var det tre dagar sen jag uppdaterade sist. Har ingen skrivarglöd nu för tiden. Inte för någonting, inte ens projektarbetet. Historian som skulle varit klar för länge sedan har jag knappt påbörjat. Vet inte om jag orkar, men har jag något val?

Jag svälter och äter. Jag fryser och jag drabbas av värmeslag direkt jag tar på en tröja. Jag går in i sängen (den dagliga tragedin,,) och det bultar i benet. Jag ställer mig upp och blir yr. Jag sitter och lyssnar intresserat på naturkunskapen men efteråt minns jag knappt vad det pratats om. Doktor någon?

Är hemma själv idag med Eira. Husse jobbar. Slog på dvd:n för att se förhäxad men skivan var inte i, så då skippade jag det. Vet inte vad jag ska göra. Känner för att duscha men orkar inte stå.

Och tack mamma för den fina overallen<3

Bad mamma att prova sy en fleeceovarall till Eira så hon slipper frysa ihjäl i vinter och så blev det.
Visst blev hon söt i den? Tur din mattes mamma är så duktig på att sy. Vi får beställa en ny till nästa vinter.

Kvällen har bestått av läsning inför nationella i svenska B som är imorgon. FEM timmar ska jag spendera i aulan, utan lunch-paus. Huvva. Tur jag var förbi ica ikväll och plockade ihop lite sallad. Tur att jag har en mintkrokant i skafferiet och tur att Robin köpte mandariner (satsumas...) idag. Önska mig lycka till alltså.

Nu, väger Eira 2200 gram. 2,2 kg. Och idag har hon blivit avmaskad, imorgon ska matte boka tid för vaccinering. Puss.

Och en massa kärlek till min Alice i himlen. Om du bara visste hur mycket jag saknar dig. Du gjorde mitt liv värt att levas. Bilder på dig pryder husses lägenhet och snart ska matte tatuera sig. Då blir det du och jag föralltid, precis som förut.


Nybadad Eira

Före.
Och efter<3
Inte så stor skillnad kan tyckas men hon luktar underbart nu och så är hon fluffigare i pälsen! Nu ska vi sussa.

Allt går, bara man tror på det.


Dock gick det tyvärr inte så bra när Eira tjurades med att få igenom "gronken" genom det lilla hålet i gallret. Typiskt. Hon hav sig tillslut, efter att ha varit jättearg ett tag.

Att vara sin egen värsta fiende.

Ingenting känns bra idag. Är uttråkad fast det finns mycket att göra. Historia, nk, svenska, diska, bädda, dammsuga, ta en ipren mot min evigt illamående mage, måla naglarna osv. Ingenting känns kul, jag vill inte ens se förhäxad. Jag känner mig bara frustrerad. Varför kan jag inte skriva klart historian så jag kan lämna det bakom mig någon gång? Varför kan jag inte plugga nk och läsa igenom svenskan? Jag känner mig arg för att jag är hungrig och för att jag mår illa. Jag hatar att jag har en stor klump i halsen men inte kan gråta. Jag kokar inombords över mina halvspruckna händer. Jag klarar inte av mig själv för stunden. Men vad kan jag göra åt det? Den enda man inte kan fly från, är sig själv.


Things don't always end the way you want them to.

Satt och stirrade på historieuppgiften ett visst antal minuter innan jag kom i underfund med att jag aldrig, hur länge jag är stirrar, kommer att bli klar bara sådär. Det krävs att man gör något, och det kan inte jag idag. Jag har världens tillfälle eftersom Eira hälsar på hos sina kompisar idag så jag behöver inte avbryta mitt i skrivandet och lägga mig nere på golvet med henne. Och inte springa ut i snön heller för den delen. Men tomt är det utan henne. Och utan Alice.

Som de flesta kanske redan lyckats lista ut så struntade jag i historian och slog på förhäxad istället. Förhäxad, är min last.


12 november

Inser när jag tittar på vad det är för datum idag att det är den-där-dagen idag. Hade glömt det. 6 månader. Ett halv-år. Jag har aldrig varit ifrån henne så länge förut. Vill bara träffa henne. Bara en gång till.

Älskade lilla Alice.

Ljusparty.

Typ det mysigaste som finns. Massa tända ljus, vackra ljus dessutom, och doftljus, gott fika och en avslappnande känsla. Underbart helt enkelt. Men det var igår.

Vaknade idag med tron att jag skulle komma till en två och en halv timmes lång repetition på naturkunskapen. Istället mötted jag av ett fyra sidor långt prov. Fem minuter senare var jag klar, finito. Improviserade ihop några svar men hälften lämnade jag. 15 poäng av 54. Skäms gör jag.. Har aldrig gått så dåligt. På förra provet var jag 2 pöäng ifrån mvg och nu...

 Nu sitter jag här i min ensamhet igen, Robin är ute och ränner som vanligt haha. Nä, men han skulle hälsa på hos sin morbror och då tänkte jag att det är ett ypperligt tillfälle för mig att skriva historian (..........................) eller plugga natur inför omprovet (.........................). Vad sägs om ett avsnitt av förhäxad istället? Nä, kanske inte.


Livet handlar inte om målet, utan om resan dit.

Såg "Biggest loser" en sväng igår och då sa hon det, hon som åkte ut. Fint tycker jag, fastnade för det. För det stämmer ju.

Ser Förhäxad och har en varm, mysig, vit klump i knät. Hon kan verkligen vara helt underbar, Eira. Idag syns hon knappt när vi är ute, det är så mycket snö. Hon skuttar som en liten hare och har jättekul. Finaste lilla vännen<3

In for a penny, in for a pound.

Mitt högra ben har fått ta alla smällar idag. Först så tappade jag ner en genomfrusen kassler-klump på knäet. Ont. Sen slog jag andra sidan av knäet i en stol och sist men inte minst så slog jag låret i sängen när jag uppenbarligen inte svängde nog mycket.. Stackars..

Aja, imorgon ska jag prova lämna Eira ensam i en timme. Idag var hon ensam 30 min och det gick jättebra. Hon sov när vi kom tillbaka, kikade bara upp på oss när vi kom in. Ska iallafall in till stan imorgon och inhandla tandborste + tandkräm till Eira, dessutom ska jag shoppa en leksak till henne. Ett sånt där rep med knutar.

Vääärldens godaste middag gjorde förresten min älskling till mig ikväll. Kyckling med klyftpotatis och hela svampar, älskar. Egentligen skulle vi äta efterrätt också men den blev kvar på coop.. Skrutt.

Och ej att förglömma...

Eira fyller faktiskt 10 veckor idag, kl sju minuter i fem. Stumpan. Tänk att jag har känt dig från det att du tog dina första andetag. Älskade lilla hund. Du är världens jobbigaste och hemskaste valp, ändå skulle jag aldrig tänka tanken att ge upp hoppet om dig. (Ibland är du fantastiskt mysig också.) Du kan, du är bara för envis för att visa det. Bra då att du råkade hamna hos en husse och matte som är lika envis. Vi bestämmer. Och just det,, sluta bita matte när hon försöker hjälpa dig!!!! Du har faktiskt massor av tuggben...

Love u.


20 månader<3

Hoppas att jag har räknat rätt, tjugo månader. Var det så längesen jag satt och smsade med världens finaste kille och frågade lite blygt om vi var tillsammans? Bra att veta isåfall liksom. Och nu sitter jag här, med dig närmast mitt hjärta (fastän du jobbar dagarna i ända) och en fin valp liggandes på golvet med huvudet på en kudde. Vad skulle jag göra utan er? Jag vet inte. Och jag vill inte veta heller. För jag är lycklig med er. Dig och Eira.

Hold me in your arms tonight.
I can be your hero baby.
I can kiss away the pain.
I will stand by you forever.
You can take my breath away.

Jag älskar dig<3


Bättre sent än aldrig.

Idag har jag tagit tjuren i hornen och klippt bort håret mellan trampdynorna på Eira, fortsatte med att klippa klorna och borsta henne också. Vi avslutade med att titta på tänderna. Hon var så duktig!

Oj, haha, det var typ två timmar sen jag skrev det här men.. Varsågoda..

Some feelings hurts too much.

Läser igenom gamla inlägg som jag skrev efter den 12 maj. Inlägg om Alice. Och jag inser att jag har glömt bort att vara ledsen. Inläggen var glada och inspirerade av tanken att "allt sker av en anledning", "det var meningen såhär" och "det var bäst såhär". Jag har hjärntvättat mig själv med dessa tre tankar så jag har glömt bort att vara ledsen. Jag har inte sörjt som jag borde. Det märker jag nu. För nu saknar jag henne som aldrig förut. Min Alice. Min älskade lilla Alice.


Den lilla demonen i änglakläder.

Men hemskt söt är hon. Lika hemskt är det när hon morrar och hugger efter mig när jag försöker kolla på tänderna haha. Men hon blir bättre!
Hon har helt perfekt pigment överallt, hon har mörka ögon, hon är världens finaste i övrigt men så ska det där dumma underbettet förstöra. Men vi älskar dig lika mycket ändå<3

Bilderna som jag lovade.


Visst ser det mysigt ut? Hon älskar den kudden men ibland är det liiiite för frestande att tugga liiiite på den... Du är förlåten.

Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket.

En vecka har hon bott här nu, Eira. Och det har hänt så mycket med henne på så kort tid. Hon har gått upp 150g så nu väger hon 1850 (igår). Hon har lärt sig att (oftast) lyssna till sitt namn. För en minut sedan låg hon på rygg i biabädden och busade. Sa: "Eira!", då fick hon jätte-bråttom att sätta sig upp och tittade nyfiket på mig. "Vill du följa och åka bil?" frågade jag då och hon skyndade fram till mig. Visst är hon otrolig för att bara vara 9 veckor?

Nu, har husse och Eira gått ut till bilen så jag ska skynda mig också. Vi ska fara till bruks och springa av lillan lite. Hon har så mycket energi. Tjing!


The smaller the better.


Allt som är av storlek mindre passar mig mycket bra. Små figurer, små prydnadssaker, små kläder, små frukter. Allt. Köpte denna mandarin (satsumas...) endast på grund av dess storlek. Ju mindre, desto godare! Ps, en liten  nyfiken Eira i bakgrunden.



Sometimes I love my life.

And sometimes I don't.






Elva. Två. Halv fem. Halv nio.

Gick ut med skruttan sista gången kl elva igårkväll. Vaknade kl två av att Robin bad mig gå ut med henne då hon låg och pep i buren (han hör att hon piper, jag går ut haha). Kl halv fem var det dags igen och sedan kl halv nio. Dödstrött var jag då men självklart inte lilla prinsessan.. Så här sitter jag nu..

Får egentligen skylla mig själv eftersom jag gav henne mat sista gången halv elva istället för halv nio. Inte med meningen dock, var borta och tog inte med mig mer mat att blanda så..

Börjar få panik när det gäller projektarbetet. Har inte skrivit ett ord på en vecka nu.. Men har fått sponsorer!! Så borde sätta igång, men jag ägnar all min tid åt lilla monstret.


Päls på päls.

Fyndig rubrik. Men, ja, Eira ligger på en pälskudde som jag har. En vit och fin, precis som hon,. Har tagit kort men når inte sladden (höjden av lathet..) så ni får se en på Allsan och kudden istället. Tänk er bara en storlek mindre på vovven.

Haha.. Som ni ser så blev det en helt annan bild (tagen på halloween för två eller tre år sedan). Jag hade tydligen inte den bilden här, typiskt. Nu ska jag iallafall äta en mandarin och sen ska vi sova. Skruttan ligger som sagt och sussar sött på min kudde. Bild får ni se imorgon!


Fantastiska lilla hund<3

Jag börjar få koll på det lilla monstret faktiskt. Kanske för att jag är så fantastiskt duktig på det här med hundar (haha) eller kanske för att jag råkade få en hund som är fantastiskt smart.

Hon är nio veckor och hon:
- Går (oftast) till dörren när hon behöver ut, ibland tjuter hon även som förstärkning.
- Sover hela nätter, 8 timmar ungefär.

Borstar henne någon gång per dag bara för att hon ska vänja sig och igår klippte vi även klorna. Gick fort trots sprattel. Hon är ännu inte så duktig när jag ska torka med en handduk under ögonen (då morrar hon och försöker äta upp handduken, along med mina fingrar..) och inte när jag ska titta på tänderna.

Att spendera ett helt lov i jeans.

Och vet ni varför? Jo, för annars har jag en liten valp hängandes (och morrandes..) efter mig vart jag än går. Hoppar upp i soffan för att ta skydd och då står hon nedanför och är jättearg. Hon är lite för liten för att hoppa upp än, haha.. Rätt åt dig.

Men ängeln gav mig en skön sovmorgon iallafall. Okej, hon skulle ut fyra i natt och sju imorse men sen fick jag sova till tio. Underbart. Nu ska jag äta något och sedan kommer Emelie och Diesel. Ska på bruks och försöka få bukt på den här lilla saken.

En sak som är säkert är att man ska INTE döma hunden efter håren. Min lilla prinsessa beter sig som en rottweiler. Tro mig..

Till min Alice.

Det har snart gått 6 månader. Ett halvår. Vissa dagar saknar jag dig så mycket att det känns som att jag håller på att gå sönder. Jag tänker extra mycket på dig och kommer ihåg. Alla dina egenheter. Men det som gör så ont nu är att jag inte minns längre. Jag minns hur du var, men jag kan inte se det framför mig längre. Jag kan inte höra dig och inte känna dig. Jag minns inte hur din päls kändes eller hur du gjorde när du busade. Jag kan inte se dig framför mig längre. Och det gör så ont att jag inte vet vad jag ska ta mig till.


Ett litet monster i söt förpackning.

-Jag lägger mig ner på golvet för att mysa med henne - hon sätter tänderna i mig som en liten piraya..
-Jag sätter mig på en stol för att äta frukost - hon skäller argt på mig.
-Jag går ut med henne när hon sätter sig vid dörren - HON KISSAR!!!=D sen struntar hon i mig när jag lockar på henne..
-Jag ger henne en leksak - hon hänger i mina byxor.

När du är på "mysig-valp-humör" istället för "monster-valp-humör" så kan det se ut såhär:
-Jag lägger mig på golvet för att mysa med henne - hon pussar mig glatt och lägger dig sedan så nära som det bara går för att sedan somna.
- Jag sätter mig på en stol för att äta frukost - hon busar själv.
- Jag går ut med henne själv när hon sätter sig vid dörren - HON KISSAR!!=D sen kommer hon i ilfart när jag ropar på henne. Matte har ju godis och en rolig handduk med sig ut som man kan skaka på.
- Jag ger henne en leksak - hon hakar på och tycker jag är världens roligaste.

Sitter och väntar på besked om jag blir sponsrad eller inte med mitt projektarbete. De skulle ringa idag. Nu vaknar lillan, bäst att gå ut!


RSS 2.0