Bingolotto ikväll igen<3<3

Hungrig som en varg. Har ätit en halv banan - den andra halvan var brun... - två mackor (ganska små...) och en toffefee. Inte för att jag förväntade mig att bli mätt på det men. Det hade inte skadat.

Nu ska vi packa ihop oss i bilen och åka mot Bureå för ett ärende och sedan mot Malå för lång-helg i Robins föräldrars stuga. Mysigt. Men extremt jobbigt.. Det är bäst att ha Eira hemma för då vet man vad hon sliter i osv.. Haha. Just det, visst är du förberedd nu älskling på att du kommer få gå ut med Eira på kvällarna? Jag kan inte, för jag är mörkrädd..

Har fått mycket gjort idag. Bäddat. Städat lite. Torkat ur micron. Diskat. Skrivit på PA. Osv.


"Du vet väl om att du är värdelös.."

Känner mig värdelös idag. Helt värdelös. Varför misslyckas jag med allt? Varför verkar inte människor tycka att jag är pålitlig? Jag har alltid haft den fantastiska turen att få bekanta som inte säger ett knyst till mig. Jag delar med mig av hela min värld och alla mina tankar. Får ingenting tillbaks. Kan ni fatta hur det känns?

Känner mig värdelös idag. Helt värdelös.


Skäms huvudet av mig när jag inser att..

Alice kunde både "sitt" och "vacker tass" när hon var 12 veckor. Eira är nu 17 veckor och hon kan inget av det. Det är precis som att jag förväntar mig att hon ska kunna allting tids nog ändå. Tyvärr funkar det inte riktigt så. Men det känns så konstigt eftersom Alice kunde ju redan allt, varför börja om från början?

Får ta och skärpa mig. Stackars Eira...


In the arms of the angel..

Eira sover "äntligen" efter två och en halv timmes bus. Skönt för mig som har försökt skriva på projektarbetet. Gav upp tillslut och ägnade henne min fulla uppmärksamhet.

Lyssnar på musik som ger mig den rätta känslan för att skriva. Har kommit till en av de svårare delarna av boken nu. Känns svårt att skriva om något i detalj som jag knappt klarade av att leva igenom. Men jag behöver skriva den här boken, jag gör det för min egen skull.


På tal om ingenting..


Jag har haft tre-fyra kaniner i mitt liv - "istället för en hund" - och det här var den sista. Elvis, hette han. Lånade honom över typ ett år. Var rädd för honom.. Här var sista dagen med honom iallafall, vi skulle lämna tillbaka honom. Vet inte om datumet på bilden stämmer för övrigt.

Nu ska jag busa med Eira en stund. Sedan äta något och sedan parkera mig här igen för projektarbete. Tjing.


Allt handlar om prioriteringar.

Satt och funderade på varför jag alltid ska vara så fattig och varför just min garderob ska vara fylld ("tom") av kläder som jag haft sen sexan. Känns det som. Jag minns inte senast jag köpte ett klädesplagg åt mig själv och kan inte komma ihåg om jag någonsin köpt något utan att memorera prislappen. Samtidigt som jag är hemskt snål (släktar på mamma..) så är jag det inte. Jag har lärt mig hur det fungerar att inte ha överflöd på pengar, jag har lärt mig att unna mig saker ibland även fast jag inte har råd.

Men det viktigaste av allt är att livet inte handlar om pengar. Pengar är ett nödvändigt ont. Att ha pengar innebär inte att man är lyckligare än människor utan pengar. Det viktigaste för mig är att jag har Robin. Jag har Eira. Jag har min familj och jag har min släkt. Jag har precis allt jag behöver, även fast jag är pank.


Nu väntar film- och spelkväll. + Paj.


Kiiiina-maaaat

Lasagne står i ugnen, Robin och hans söta kusin sitter vid köksbordet och är hungriga. Eira tuggar på en kartong. Skrållan ligger slaviskt vid min sida. Hon är nog världens mest tillgivna hund. Litar på henne till 90%. När vi ska åka bil någonstans så får hon gå lös från dörren, kissa, och sedan bli lyft in i bilen. Hon lyssnar alltid. Viker inte från min sida. Hur ska jag klara mig utan dig när din husse och matte hämtar hem dig?

Har idag blivit bjuden av min morfar på Tatung, vilket var supergott och sedan tagit emot Robins lilla kusin som vi är barnvakt till. Har spelat spel med honom nu fram till att Robin kom hem, mycket trevligt. Saknar min egen lillebror, haha.


I vissa lägen förstår jag inte vad jag har gjort världen för fel.

Efter en både lyckad och gråtfärdigt misslyckad tur på stan så är jag nu hemma. Sedan många timmar tillbaks egentligen. Från Kicks fick jag med mig en nagelfil av glas och ett värmeskydd. Bra. Det presentkortet hade jag tagit med mig iallafall.

I ett skåp här i lägenheten fanns två till presentkort, ett på Scorett och ett på väsk-affären ni vet (minns inte vad den heter(A)). Dessa tog jag INTE med mig. Fråga mig inte varför..

Väl på stan hittar jag en snygg väska på rea, 200 kr, och ett par snygga skor på rea, 200 kr. Hatar mig själv mer än någonsin då jag inser att man inte får lägga av saker på rea. Rusar tillbaks till lägenheten, hämtar presentkorten och ilar tillbaks in till stan. Bör tilläggas att jag ALDRIG hittar varken skor eller väskor som jag VILL HA. (Och att detta förstås var både sista väskan och sista par skorna..)

Ni kanske förstår hur det hela slutade. När jag kom hem igen satt jag mig i soffan och lät tårarna forsa nedför kinderna. Tack vare mysiga Skrållan kändes det snart lite bättre.


A womans heart is a deap ocean of secrets.

Flyttar över bilder till min högt älskade och alldeles egna hårddisk. Ska sortera alla bilder någon dag, speciellt de på Alice.

Imorgon ska jag och min finaste Emelie kriga oss in till stan på mellandagsrean. Hoppas på att få med mig en glasnagelfil och ett värmeskydd hem. Från Kicks, förstås.


Bästaste hårddisk

Fick den att funka! Käraste jag som läste mig igenom krångliga instruktioner på engelska. Snart åker vi till Robins familj där vi äter resterna av julbordet och ikväll sitter jag bänkad framför datorn där jag flyttar över ALLA mina bilder från mammas till MIN hårddisk. Sen ska även alla bilder på Alice även in på usb-minnet som jag fick. De ska inte få försvinna.


www.lacie.com

Turen börjar vända. Klickar mig runt på hemsidan som skulle hjälpa mig att installera hårddisken och hittar tillslut rätt! Gör precis som det står (på engelska..) och lyckas. Nu håller disken på att formateras, har tagit typ fem min att formatera 6% så det lär ta ett tag. Men jag hoppas att det ska funka sen.


Jag är glad att jag har dig, Eira.

Det blev en deppig avslutning på kvällen igår. Kunde inte tänka på annat än Alice, även om jag inte visste vad jag skulle tänka. Jag har accepterat och förstått att hon är borta, även om det känns svårt, men jag hade inte trott att alla minnen skulle försvinna med henne. Hon var mitt liv i tre år och nu minns jag henne knappt. Det är jobbigt.

Robin är på jobbet och sätter fast extraljus på sin bil och jag sitter här och vet inte vad jag ska göra. Om 15 minuter börjar "Trolltyg i Tomteskogen". Sen måste jag skriva på projektarbetet. Och försöka få hårddisken att fungera. Skrutt-jag som gör allt fel.. Min lillebror skulle varit här och hjälpt mig.


She doesn't even excist.

Sitter och kollar igenom gamla inlägg. Om Alice. Vet inte vad jag ska känna. Känner ingenting speciellt. Jag vet att jag läntar efter henne, jag vet att jag älskade henne, och att jag fortfarande gör det. Men varför? Jag har många fina minnen, men dom börjar försvinna. Hon börjar försvinna. Hon finns inte längre. Jag minns att vi hade ett speciellt band. Men hur kändes det? Jag minns att hon var kärleksfull. Men hur kändes det? Jag minns att jag älskade att ha henne nära. Men hur kändes det? Jag minns inte.

Eira som ligger i soffan bredvid mig sätter sig plötsligt upp och tittar på mig. "Du har ju mig."


8 Mile & choklad i massor

Kvällen har spenderats först och främst hemma med blöta, vilket jag ÄLSKAR. Sedan här i lägenheten med att försöka få igång hårddisken jag fick igår, utan framgång. Jag går inte ihop med teknikens värld, det är en sak som är säkert...

Nu har Robin precis tagit ut hundarna sista svängen för kvällen och vi ska se slutet på en film vi påbörjade för någon timme sen. 8 mile. Väldigt bra faktiskt. Sen, ska vi spela ett "spel" som Robin fick av mig i julklapp. Älskling, heter det.


Minnen i massor

Tack vare pappa, som jag fick hårddisken av så kommer jag inom kort att ha alla alla alla min älskade bilder även här hos Robin. Och i säkert förvar på min alldeles egna hårddisk. Ska till mamma ikväll och äta blöta (<3) så då ska jag ta med mig hårddisken och föra över bilder i massor.

På ett usb-minne, som jag fick av mammas Tomas, ska jag sedan lägga in alla bilder som jag har på Alice. De får inte försvinna.

Nu ska jag och min gubbe se Bonde på tv4 play. Tjingepling. Eller förresten, jag veeet att jag är tråkig som SKREV vad jag fick i julklapp istället för att lägga upp bilder som många andra gör. Men min kamera funkar knappt längre.. Fyller år den 9 februari. Ny kamera önskas, tack!


Finaste Julafton

Jag har aldrig känt mig så nöjd efter en julafton som jag gör i år. Har aldrig fått så mycket som jag önskat mig. Har nog aldrig fått så många julklappar heller för den delen, haha.. Här nedan en överblick, mest för min egen skull, så att jag aldrig ska glömma. Det här har jag fått av:

Mamma:
- En parfym
- Mysdress
- Mys-tofflor
- Rakhyvel
- Muffinsplåt
- Ängel-ljuslykta
- Tidning + toffefee (på morgon)

Mamma o Tomas:
- Stekpanna m. räfflor, (tsm med Robin)

Tomas:
- Usb-minne 16gB
- Med andra ord-spelet

Emma:
- En parfym
- Ett halsband
- Två nagellack
- Hårspray
- Svart linne
- "Nagelstenar"
- Bodylotion & tvål

Oscar:
- Vem där-spelet
- Godis (tsm med Robin)

Pappa:
- Hårddisk, 1tB

Mormor:
- En bok & pengar

Morfar:
- Pengar & godis

Emelie:
- Body Butter & Hårinpackning
- Två nagellack

Robins föräldrar & mormor, morfar
- Presentkort på InterSport

Robins morbror & kusin
- Presentkort på Kicks

Som sagt, så har jag aldrig fått så mycket i julklapp, och aldrig så bra saker. Robins får ni inte veta(A) men de var super också!



Uppesittarkväll med finaste bingolotto

Jag blir aldrig så tävlingsinriktad som när jag spelar bingolotto. Skulle hur lätt som helst kunna bli spelberoende. Tyvärr vinner jag aldrig något=( men Robin vann en ny lott, så vi ska spela nästa vecka. YESS!!

Mysig kväll med Robins familj. Älskade skinkmackor, älskade julklappsspel och älskade älskade bingolotto. Nu har jag precis skickat in idrotts-uppgifterna (bättre sent än aldrig ju...) och nu ska jag & Robin slå in alla julklappar. Sedan blir det sängen. Sju ska vi upp. Åtta ska vi infinna oss hemma hos mig i Bureå. Älskade julaftonsmorgon.

God jul!


Dan före Dopparedan

Vaknar upp klockan fyra (i morse) av ett högljutt knaprande. Två sekunder senare, när hjärnan kopplat ihop saker och ting och insett att jag inte drömde att hundarna tuggade tuggben, flög jag upp ur sängen. Tog tre steg till soffan och stack in handen i munnen på Skrållan och plockade ut x antal sockerbitar...

Såhär är det,, förra året gjorde jag ljuslyktor gjorda av sockerbitar. Dessa har jag ställt bort från rumsbordet när vi lämnat hundarna själva men i natt blev det liksom inte. Skrållan passade på.


Dan före dan före DOPPAREDAN

Två skinkmackor senare och det skulle lika gärna kunna vara dan före dopparedan. Har alltid så länge jag kan minnas ätit skinkmackor kvällen före julafton så det är inte konstigt att jag nu sitter och längtar som en tok till julafton. Kommer säkert inte kunna sova nu bara för det...

Imorgon:
- SKRIVA KLART ERGONOMI-UPPGIFTEN!!!!
- Borsta Skrållan.
- Äta lunch med min prins.
- Båda & föna Skrållan.
- Lämna vovvarna för någon timme och gå in till stan för julklappsshopping!!!
- Hem igen och börja göra mig i ordning för kvällen.
- Mot BUSHEN!
- Tomtegröt, skinkmackor, julklappsspelet, bingolotto<3<3<3
- Hem igen och slå in julklappar!!

Det enda lite mindre roliga med morgondagen är alltså ergonomi-uppgiften samt att bada en vovve.. Men men. För övrigt så är det mycket som gör min upprörd (vilket är dagens rubrik) men det kan jag ta en annan dag. Natti!


Minnet är kort men intensivt.

Förlåt Emma,, jag glömde ta med Förhäxad till mamma...=S men om du vill så kan ni ju fara förbi här imorgon och hämta den. Ring när du ser det här?

Imorgon ska jag bada Skrållan, hinns inte ikväll. Nu ska jag skriva klart skrutt ergonomiuppgiften. Hatar hatar hatar... Sen ska jag och Robin hugga in på julskinkan som hans snälla mormor hade till oss. I vanliga fall håller jag hårt om traditioner (vi, alltså hemma, äter aldrig julskinka före dan före den 23:e) men i år ska jag inte vara hemma dan före julafton så då har jag ju redan brutit en tradition. Så varför inte en till liksom??

Fick precis en julklapp av Robin nyss. I förskott. Jättefin var den! Tack min älskling!!<3



I skrivande stund; en knorrande mage..

Att vara aktiv en hel dag är inte min grej. Jag blir helt slut, både i kropp och knopp. Så att säga. Ändå är jag inte ens halvklar med dagens måsten. Här nedan, min "att göra-lista" för idag, och vad jag gjort..

- Äta frunch. CHECK!
- Borsta Eira. CHECK!
- Bada & föna Eira. CHECK!
- Klippa klor + mellan trampdynor på Eira.
- Skriva KLART ergonomi-uppgiften i idrott. (halvgjort)
- Dammsuga. CHECK!
- Torka golven.
- Äta hos Robins mormor.
- Uträtta ett ärende i Bureå.
- Sväng förbi hemma och spana in julklapparna..(A)
- Borsta, bada & föna Skrållan.

Visst har jag hunnit fantastiskt långt?

21 Det här vill jag bli när jag blir stor

Massor. Kan knappt bestämma mig för vad jag skulle vilja bli om jag hade alla möjligheter i världen. Nu när jag inte har det så finns det några saker som jag funderar lite extra på. Veterinär har jag lagt på hyllan för längesen, dels är det omöjligt med tanke på mina betyg (som inte är så tokiga egentligen) och dels så skulle jag aldrig kunna operera. Vilket ju är en liiiiten förutsättning.

Det jag kan säga är att jag älskar att skriva och hålla på med papper. Jag tycker om känslan av att sitta vid ett fint skrivbord (vilket jag inte har haha). Jag vill kort sagt jobba på ett kontor och hålla på med papper. Haha..

Eira ligger bredvid mig och försöker förmedla till mig hur hemskt gärna hon vill ligga på sängen. Matte, som känner henne ganska väl vid det här laget, vet dock att när hon kommer dit så tuggar hon bara på överkastet.


På promenad genom stan.

Finns det en låt som heter så? Kände igen det.. Aja, turen på stan resulterade i tre inköpta julklappar så den senaste timmen har bestått av julklappsinslagning. Underbart!

På torsdag har jag kvar att inhandla julklappar till Robin, Emma och så fyra stycken små-julklappar till julklappsspelet. Vi ska ju nämligen både spela det hos Robin och hemma hos mig. Kul! Måste bara komma på något bra att köpa..


Julschema, så att säga.,

Har mycket att se framemot och mycket att våndas inför.. Varsågoda.

Idag (tisdag): Städning; dammsugning, dammtorkning, torkning av golv osv.. När Robin kommer hem blir det en snabbsväng till stan där jag uträttar ett ärende. Ikväll beger vi oss till hemlig ort för den traditionella julbakningen (införd förra året) med Emelie och mig som bagare. Haha. Blir super! Måste förresten göra klart en idrottsuppgift också=(

Imorgon (onsdag): Bada BÅDA hundarna.... Vilket lär ta fyrtio timmar ungefär. Eira tar drygt en timme och sen tar Skrållan säkert två eftersom hon inte är van att jag badar henne haha=( dessutom behöver hon borstas innan och hon har lite jobbigare päls än Eiras. Ja, så det blir en härlig dag. På kvällen är vi bjudna på mat hos Robins mormor och sedan beger vi oss mot Bureå.

Torsdag: Dan före dopparedan. Ska njuta hela dan<3 Iallafall, shoppning av julklappar står på schemat på torsdag. Bara att ge sig ut i julkaoset och bränna alla pengar jag har. Men jag älskar att köpa julklappar och sedan slå in dom. Det är lika kul att ge som att få!

På kvällen beger vi oss till samma hemliga ort som idag för uppesittarkväll. Ser mest framemot julklappsspelet och att spela bingolotto. Och känslan. När vi åter sitter här i lägenheten så ska vi slå in julklappar. MYYYYYS!!

Fredag: Julafton. Vakna i lägenheten tillsammans med Robin och vovvarna för att sedan bege oss hem till Bureå, där vi ska infinna oss kl 8. Morgonrockarna ska tydligen packas med för att bevara en tradition (som jag inte visste fanns(A)). Hemma ska vi äta mammas tomtegröt som vanligt och när vi är klara får vi lyfta på tallriken och hitta en lapp med en gåta som så småningom leder oss till varsin julklapp. Vanligtvis en tidning och (älskade!!!) toffefee!

Sedan firas julafton med Robin, mamma & Tomas, Emma, Oscar och morfar. Åsså hundarna förståss. Kalle Anka, julbord, julklappsutdelning osv. Sedan tar vi med oss Oscar och åker vidare mot stan där vi lämnar över honom till pappa och själva fortsätter mot Robins föräldrar. Där vi firar jul ännu än gång. Älskade dag!!

Lördag:
Juldagen. På kvällen beger vi oss åter mot Bureå för att enligt tradition äta blöta (dopp i grytan). Vilket är något av det godaste som finns! Sedan vill jag se Fångarna på fortet.

Det, är min vecka. Söndag vet jag inte vad som händer haha. Mycket text, inga bilder. Lycka till att läsa allt.





Chips & Dipp

Förut var jag inte så förtjust i chips. Det har Robin ändrat på. Förut var jag inte så förtjust i (coca-) cola. Det har Robin ändrat på. Nu tycker jag om det precis som alla andra verkar göra. Förut föredrog jag godis (sura blandat med diverse choklad) och fanta. Men,, det gör jag förresten fortfarande.... Då vet ni!

Nu ska jag sova. Hundarna har sussat bredvid mig ett bra tag nu och Robin har sjåat på med rengöring av spis och diskning. "Du behöver inte göra det där, jag kan fixa det imorgon", försökte jag så snällt men lyssnade han? Nej.

Lilla gumsan har fått vuxenkoppel.

En fin "hund-goodiebag" fick vi idag av Robins föräldrar. Innehållande ett perfekt rosa koppel (såå skönt att få gå med ett vanligt koppel istället för ett snöre typ..) dentastix (hundmänniskor fattar) en grå råtta (till träning!) och en mjölkchoklad till Robin och mig. Underbart!!

Imorgon är jag LEDIIIIG och det känns gode skönt. Julafton närmar sig med stormsteg och jag kan inte göra annat än att längta. Samtidigt som jag njuter av att vi inte är där riktigt än. På torsdag julshoppar jag och sedan spenderar vi kvällen hos Robins föräldrar och lillasyster. Mys med julklappsspelet och bingolottos uppesittarkväll. När vi kommer hem till lägenheten igen står julklappsinslagning på schemat. Tokmysigt!!


Eira. Eira. Skrållan. Eira.<3


18 Dåliga vanor och laster & 19 Jag som liten

Oj vad svårt att komma på bara sådär.. Ska göra mitt bästa..

- Jag kommer alltid försent.
- Jag pluggar alltid till prov kvällen före.
- Jag gör alltid allt i sista sekunden och skjuter upp allt. (liknande den förra...)
- Jag kan blir irriterad på vem som helst och låta otrevlig...

Jättesvårt. Kommer inte på något mer...(A)


Jag som liten. Aah, den var ju ännu svårare!? Aja, gör ett tappert försök här med. När jag var liten var jag elak och dum mot alla samtidigt som alla var välkomna i min vänskapskrets. Jag var en klätterapa som var livrädd för gamla människor. Och spöken. Och HÄXOR. Jag var blyg och jag var spydig, haha. Går egentligen inte ihop. Kort sagt kan man säga att jag hela mitt liv varit världens blygaste mot folk jag inte känner och väldigt "mig själv" (glad, sprallig, fantasifull, "hoppetossig", irriterad, spydig osv...) med människor jag faktiskt känner. Som tur är var jag ganska söt och uppkäftigheten dröjde nog tills jag var lite äldre än på bilden.... Jag till vänster alltså och min syster till höger.


Knäck och Julgranspyntning

Hela gårdagen spenderades hemma med Robin, mamma, Tomas, Emma och Oscar. Vi (jag) gjorde knäck, åt kinagryta (jättegott!), klädde julgranen och läste på julklappsetiketter. Precis som vanligt. Jag älskar julen.

Internet har funkat lite sådär de senaste dagarna så därför har jag inte varit så aktiv i bloggandet.

Idag har jag iallafall fått jullov. Har i och för sig två idrottsuppgifter som är oskriva så ännu är jag inte riktigt ledig men.. Dröjer tills jag sätter min fot på skolan igen.
 
Bilder från förra året.


"Ute ser vi flingor falla.."


Finaste Emelie som idag tävlade i SM i juniorhandling i Stockholm. Min dröm sedan länge men hon lyckades ta sig dit istället, eller så var hon helt enkelt duktigare än mig haha=) det var du värd<3



Mycket att göra idag. Ska nu äta frukost i form av en äggmacka och (kall) oboy. Sedan ska jag en gång för alla skriva dumma idrottsinlämnings-uppgifter. Ååååh..


17 Ett favoritminne

Ska försöka undvika att nämna något som har med Alice att göra. Det får bli mitt favoritminne med Robin istället. Finns i och för sig många men,. Jag har valt ett.

Den 9 mars i år (2010) firade jag och min prins ett år tillsammans. Vi åkte den sjunde mars buss till Hemavan där vi stannade i fyra dagar. Tisdagen var våran dag. Backarna hade varit stängda dagen före på grund av storm men dagen till ära var dom öppna. Dock ej liften till toppen. Kring ett åkte vi upp med en lift och under färden blev jag smått irriterad (för något) och Robin försökte desperat lugna ner mig. När vi kom upp så stannade jag för att svara på två sms.  Stoppade ner telefon i fickan och tittade upp på en leende pojkvän. Han såg lite lurig ut så jag frågade vad det var. Han började säga något i stil med "jag vet ju att det är våran 1 årsdag idag, så du ska få en sak, egentligen hade jag tänkt uppe på toppen men det går ju inte så..." han fumlade i fickan med vänster hand och drog upp en svart ask. Han öppnade den och två guldringar glimmade i solen. Munnen stod på vid gavel och blicken for mellan Robin och ringarna, Robin och ringarna. Jag visste inte vad jag skulle säga. Drog av mig skidglasögonen och fick ur mig "är det sant".

Det är mitt finaste minne.


16 Det här har jag ätit idag

Eftersom jag inte minns direkt vad jag åt igår så kan ni få veta vad jag har ätit idag istället.

Frukost: Ett äpple.
Lunch: Spagetti & köttfärssås på skolan, med lite morötter(A)
Fika: En kopp varm choklad m. små marschmallows samt två rostade mackor med ost och marmelad.
Middag: Korv i ugn med tomat och lök, mos.

Sedan har jag inte hunnit med något mer. Börjar dock vara hungrig. Har du fika hemma mamma?

Att ha 40 kr på kontot i mitten av december.

Om en vecka sitter jag hemma med Robin, min familj och morfar och ser Kalle Anka. Kalle Ankas Jul. Helt sjukt så fort det har gått. Det är alltså en vecka kvar till självaste julafton och jag sitter med en endaste julklapp på lager. Pank, kallas det. Dagen före julafton får jag pengar och då ska jag kriga mig genom stan på jakt efter resten av julklapparna. På ett sätt ganska kul, på ett sätt inte.

Dagens planer (måsten):
- Fixa något att äta. Varm choklad med små marschmallows och rostade mackor med ost och marmelad, låter väl gott?
- Skriva och skicka in loggbok; projektarbetet.
- Försöka prata med min syster och bestämma mig vad jag ska ge henne i julklapp.
- Maila till andra sidan jordklotet, typ.
- Mysas med Robin och vovvarna.

All I need is time..

Varför ska det vara så mycket just nu? Har i och för sig precis gjort bort hemprovet i religion men nu väntar ett prov i naturkunskap imorgon och där har jag lite press på mig.. Får jag MVG på provet så får jag MVG i slutbetyg i NkB. Åsså ringer en fin vän och erbjuder mig biljetter till en julshow som är ikväll. Gaaah!!! Ska jag ta mitt förnuft till fånga och stanna hemma och plugga natur eller ska jag utnyttja den sista chansen jag får att få se en bra julshow? Lutar åt att stanna hemma, Robin.. Om du kunde komma hem någon gång och hjälpa mig i velandet?=(


15 Mina framtidsdrömmar

Ååh vilken kul fråga! Jag är en drömmare och längtar dag som natt efter "framtiden". Men den känns så abstrakt.. Overklig. Långt borta.

Mitt liv hittills har inte varit det allra bästa. Som tur är så har jag haft turen att både få ha Robin, Alice (som försvann..) och Eira. Efter gymnasiet ska jag söka till högskola. Jag ska få ett jobb på kontor (A) och jag ska hålla på med papper (A). Då Robin är den underbaraste personen jag vet så tänker jag behålla honom i mitt liv. Vi passar ihop som två pusselbitar. Vi har vittnen på det. Eftersom jag älskar djur så ska vi ha Eira (förståss!) och så vill Robin ha en beagle som han kan jaga med. Det går bra för min del, men nåde den om den hårar..... Akvarium vill jag förresten också ha! Och när jag lika är igång så vill jag ställa ut vovvarna (typiskt nog inte Eira eftersom hon har underbett..) och så vill jag lära mig klippa! För de som inte visste det så måste ju nämligen Eira, som är en bichon frisé, klippas då och då.

Jag tänker ha det gott ställt och inte vara beroende av prislapparna när jag shoppar. Man måste ju kunna unna sig saker ibland.. Pengar kan även vara bra om man som jag vill upptäcka världen. Åh just det, en bra kamera ska jag ha också. Och en himla massa fotoalbum och tavlor på väggen. Just det, åsså när jag lika har en massa pengar så ska jag investera i att prova på en massa god bakning. Göra eget godis och goda efterrätter. Trerätters-middag blir nog något man kan få hos mig. Diskar du älskling?

Kort sagt, så vill jag vara lycklig iallafall.. Med allt vad det kan innebära.


En min senare: Himmel! Jag höll ju på glömma det viktigaste! JAG SKA BO I ETT VÄSTERBOTTENSHUS!!


Vem vet mest?

Riktigt intressant program det där. Bonde söker fru också. Hoppades att Jonas skulle välja Susanne men när han valde Sara så kändes det lika rätt,. Nu har jag skrivit klart (förutom en fråga men den kan jag inte göra ännu på grund av bristande material) religionen. Skönt!

Nu ska jag och Robin gå ut en sväng med vovvarna. Tjingepling!

Stor i orden, liten på jorden.

Hemma hos Robin efter en helt utomordentligt onödig dag. Samhälls och historia. Som vanligt helt ointressant och slöseri med tid. Julbordet på skolan var sådär. Samma gamla vanliga köttbullar och prinskorvar utan fjongar i ändarna.. Tacka vet jag mammas julbord.

Eira har kommit på att det är jättekul att skvätta ut allt vatten i vattenskålen och att det inte alls är så farligt när jag lämnar henne inne själv för att gå ut med Skrållan. Då kan hon passa på att slita ner min morgonrock från soffan eller husses tröja från stolen.

Älskade Grinchen

Älskade tradition. (Från min sida.) Varje jul går Grinchen på tv och jag bara MÅSTE se den. Jag älskar den filmen och har jag inte fått julkänsla före det så får jag det garanterat då.

Härmed förklarar jag min lördagkväll (18/12 kl.19.30-21.30) uppbokad!

Idrott x2, religion - hemprov, natur-prov

Det är vad jag har kvar nu. Två stycken (stora) inlämningar i idrotten som ska vara inskickade innan julafton (!?), ett stort prov i natur på fredag och ett hemprov i religion som jag håller på med nu. Det är supersvårt! Extremt besvärliga frågor som jag inte förstår någonting av.. Jag kan nog inte ens improvisera mig till några bra svar den här gången..

Robin kom precis hem efter att ha varit och jobbat ett tag och rörde om vovvarna som precis somnat sött bredvid varandra på Eiras (min) pälskudde. De är så gulliga tillsammans, idag busade de till och med (Skrållan är inte den som busar direkt:) och så myser de en hel del.

Nu ska jag fortsätta med religionen iallafall. Ååååh...

12, 13 och 14

Har legat efter i bloggandet de senaste dagarna men nu ska jag ta igen allt "förlorat".

I min handväska: Och jag som hatar ordet handväska.. Låter som något en gammal tant har.... VÄSKA heter det. AJa, iallafall. I min väska har jag inget intressant. Massa saker och ingenting alls. Busskort, börs (tom, föredrar att ha pengar lösa i fickan) skåpnyckel, penna, sudd & stift osv.

Mitt hem: Finns i ett litet (beror på vad man jämför med) samhälle utanför Ske-å. Ett rött hus som befinner sig på en gata som kallas för "gräddhyllan", fick jag höra en gång. Kommer aldrig släppa det haha. Har flyttat runt en hel del men det här huset är något speciellt. Jag älskar det. Även om det spökar där.. Barn som skriker, dörrar som stängs, fotsteg och en toa som spolar osv.

Bloggfavoriter: Skummar igenom en hel del bloggar men en som jag alltid kollar är min systers. Och JA för tusende gången, vi ÄR syskon. Även om det inte syns någonstans. Det hörs när vi skrattar..

Kortfattat och bra. Yess!

Rättelse ang finaste Skrållan

Självklart är det underbart att komma hem till två överlyckliga hundar men det gör lite ont när en av dem krafsar hårt hårt på mig så jag får rivmärken som inte försvinner i första taget haha..=S Antar att jag får skylla mig själv som lämnar stackarna..

Nu ligger dem sött bredvid mig. Skrållans är så "tillgiven" och Eira är så pussig (och hon har fått så stor tunga!!). Igår aktiverade vi dem båda två, la ner en sån där aktivitetsboll fylld med (hemskt små) godisbitar och så sprang de runt och jagade den båda två. Egentligen är det väl bra om de kunde få vara en och en men det gick bra såhär också.


MVG på talet i svenska (Jan Guillou), MVG på nationella i svenska och MVG på slutbetyget i svenska B satt fint hos mig idag!


Robins lilla hjälpreda

Robin skruvar ihop ett bord som mamma & Tomas köpte hem åt oss från ikea, vilket för övrigt var både lågt och litet. Eira tycker det är hemskt spännande och har hittat både plastbitar och massa skruvar att tugga på. "Hon tuggar på en skruv" meddelar jag från soffan varpå Robin tar ut den från munnen. Två sekunder senare sticker hon ner huvudet i skruvlådan och plockar på sig en till... Nu hjälper hon sin husse att skruva fast benen på bordet, står och krafsar bredvid, haha.

Underbara Julbord

Efter ett fantastiskt julbord på Robins jobb sitter jag här mätt och belåten. Eller? Nä, ärligt talat är jag hungrig nu igen. Inget ovanligt när det gäller mig tyvärr. På vänster arm har jag ett par vackra märken efter Skrållans klor. Hon blir överlycklig när vi kommer hem efter att ha lämnat dom själva en stund. Inte bra..

På dåligt humör är jag också. Inte heller ovanligt för att vara mig nu för tiden. Kan bero på att jag är hungrig dygnet runt hur mycket jag än äter. Det, är extremt störande.
 

7 månader

Vaknar och inser att det är "den-där-dagen" idag igen. Sju månader har det gått nu. Känns som flera år. Minns henne knappt. Kan inte se henne framför mig alls nu. Från början kunde jag iallafall det.

Men jag ska inte börja tänka så mycket på det. Jag vill inte att en dag varje månad ska vara förstörd hädanefter. Så jag ska hålla humöret uppe även idag. Ja, Robin är och handlar (vi fick inte följa med...) och hundarna sover så snällt. Skrållan sover i princip hela dagarna.. Idag ska vi ta med dem ut, antingen går vi en prommis eller så får de springa lösa. Jag röstar för det sista förslaget. Får se vad Robin säger.


11 Mina syskon

Typiskt att jag läste på min systers blogg vad hon skrivit före jag började skriva själv för nu känner jag bara för att kopiera allt... Är så dålig på att skriva ner vad jag känner för min familj av någon anledning, är ganska bra på att visa det (tror jag??) men har liksom svårt för att erkänna det. Konstigt..

Typiskt dessutom att min syster valde samma bild på mig & hon som jag tänkt ut sedan länge.. Jag tar en annan då..

Jag har en syster som heter Emma och är 20 år. Hon är helt underbar och hon är hemskt störande ibland ((A)). När vi var små kom vi alltid på massa roliga lekar, vi byggde kojor och vi knöt snören runt hela vårt rum så det blev som ett spindelnät. Vi dansade till dansbandslåtar och brottades ute på gräsmattan. Vi sjöng med i alla "Majas alfabetssånger"-sångerna och såg disneydags på lördagar (visst var det på lördagar). Vi lekte med lego och vi skar dumle-godisar i "limpskivor". Sedan MÅSTE jag kopiera en gullig mening som hon hade med i sitt inlägg "Vi har ungefär samma humor och kan skratta tills vi gråter samtidigt som mamma bara står där som ett frågetecken och inte fattar ett skit eller lillebror blir ledsen eftersom vi skrattar åt honom, haha!"

Min lillebror heter Oscar och är 12 år. Han är världens gulligaste och snällaste lilla kille. Alltid när jag kommer hem så bombarderar han mig med frågor som "ska vi se en film", "ska vi spela nått spel", "hur länge ska du stanna" osv. Ända sedan han var liten har jag varit helt fäst vid honom, dock har han inte varit lika fäst vid mig utan hellre varit med min syster men... Haha. Jag har iallafall varit en lekkompis till honom länge och jag älskar när han är glad.
Ps. Säg inte ett ord till honom att jag har kvar den här bilden, den togs för två år sedan och han hatar den.=(


Müsli och morot.

Förut sa jag "musli" men efter att jag läste tyska på högtadiet började jag säga "mysli". För det uttalas ju så om man ska vara petig. Müsli. Nu sitter jag och knaprar på en morot.

Somnade direkt jag la mig igår och vaknade igen kl ett av att Eira skulle ut. Husse var så snäll och gick. Sedan var det dags kl åtta igen. Då slet jag på mig morgonrocken och gick ut i kylan. Huvva. Och pinsamt är det också, kl åtta på morgonen är majoriteten av alla som bor i det här "huset" vakna. Dvs jag kan både bli utstirrad genom ett fönster (rosa morgonrock syns...) och möta någon på dennes morgonpromenad. "Men lilla vän inte kan du gå ut sådär!" utbrast en tant en dag. Nä, det kanske inte är så smart men vad har jag för val? Bättre det än att skruttan ska kissa ner sig.

Slutbabblat. Kolla istället in kommentarerna på förra inlägget "När ingenting är gott nog" och avundas mig för att jag har den bästa mormorn i världen.


Bilden ovan föreställer Alice (till vänster) och Skrållan (Alice mamma, Eiras mormor). När jag hittade bilden tänkte jag "perfekt, jag har ju en bild på vovvarna som bor här för tillfället". Nej, det stämmer inte riktigt, byt ut Allsan mot Eira och ni förstår att jag har det ganska sjåigt.

10 Det här hade jag på mig idag

HAHA.... Skulle ha tänkt på det imorse när jag valde kläder.. Med andra ord så har jag sett ut som en skrutt idag. Jeans, linne och en huvtröja. Intressant.


Idag har jag ont i både kropp, själ och hjärta. Allt möjligt är orsaken om någon skulle undra. Livet är inte alltid så lätt.

När ingenting är gott nog.

Sitter hemma för tillfället och "gör" samhälls. Hade svenska till halv tio och därefter rusade jag hem till vovvarna igen. Eira har aldrig varit själv en hel fredag förut så jag gör det för deras skull. Det dumma är dock att jag måste äta lunch här.. Det där med ätandet har blivit som en konst för mig. Ibland går det hur bra som helst och ibland (som nu till exempel..) känns allt bara vidrigt. Hur hungrig jag än är.. På skolan brukar det dock gå bra, då mår jag inte illa iallafall. Fråga mig inte vad det beror på, för jag har ingen aning. Tog gluten osv-prover för två veckor sedan och de svaren skulle ha kommit förra veckan men.. Så här sitter jag nu, hungrig som en varg och med en mage plattare än en pannkaka. Vill äta, kan inte. Hatar det.

Idag har jag namnsdag förresten. Malin.


Den bra dagen som inte slutade så bra..

Förbereder mig för en mysig kväll med två hundar och en pojkvän (21 månader idag faktiskt...) och så far han hem till sina föräldrar för att ta fram skotern.... Vart tog din romantiska sida vägen älskling??(A)<3

Pratade med pappa idag också vilket var ett tag sen=) så det gjorde intenting. Sitter för övrigt och håller på slumra till då och då. Steg upp halv nio imorse istället för halv elva. För vovvarnas skull.

08 Ett pinsamt ögonblick och 09 Min musiksmak

Kan tyvärr inte komma på något pinsamt ögonblick som jag vill dela med mig av. Eller jaa, det skulle väl vara den gången jag i Bureå klev på bussen som skulle gå till stan och glatt sa: "till bureå!" utan att tänka på var jag faktiskt befann mig. "jaha, men det är gratis idag" sa den snälla busschauffören varpå jag utbrast "jaså??". fortfarande utan att tänka efter en enda sekund.. "jo, vi är redan där". Det var pinsamt.. Men det är år sedan nu.


Min musiksmak är inte heller särskilt intressant. Lyssnar på allt som är bra sen bryr jag mig inte om vem som sjunger. Dock är jag nog mest svag för kraftfulla ballader som typ Celine Dions All By Myself eller Mariah Careys Hero eller Mercy Me´s I can only imagine osv.




Grattis till min syster.

Grattiiiiiis till henne som kom in på socionom-utbildningen!!!!

Idag har jág klippt mig. På La Vogue. Blev sådär. Lite både och. På ett sätt väldigt fint. Men hon rörde knappt luggen och det ångrar jag nu att jag inte bad henne göra. Frisyren i övrigt är fin men luggen är ALLDELES för lång......


I väntan på en alldeles för bra dag.

Sitter i älskade myse-soffan bredvid Eira som ligger och sussar sött på sin kudde. Vi var ute och kissade nyss och då frös hon så mycket att hon kurade ihop sig på backen, som för att få värme av marken. Då sa matte stopp och tog in henne i värmen igen, huvva.

Bredvid datorn står ett rött blockljus. Tänt förstås. Jag älskar ljus. Finns det något mysigare mörka höst- och vinterkvällar? Nej. Det gör inte det. När jag dessutom har massa underbara doftljus sedan igårkväll (ljusparty!) så kan det nästan inte bli bättre. Dels så vann jag ett antal doftljus och dels så beställde jag. Längtar såå tills de kommer.

Men, angående rubriken. Imorgon ska jag, på min sovmorgon, gå på La Vogue och klippa mig. I vanliga fall brukar jag gruva mig in i benmärgen inför en klippning (sitta i frisörstolen och skaka av nervositet...) men för första gången i typ hela mitt liv så längtar jag. Blir skönt att få bort de nötta topparna. Sedan har jag mitt absoluta favoritämne, nk. Känns trist att kursen slutar till jul men.. Efter den lektionen (vilken är min enda) ska jag trippa hem till Eira och Skrållan och mysa med dem. På kvällen ska jag och min underbaraste Robin fira våran 21 månaders-dag (om jag räknat rätt(A).


Badning på G.

Kommer hem till en alldeles för trött hund. Hon ville inte ens komma ut ur buren så att vi kunde gå ut och kissa.. Nu ligger hon här bredvid mig i soffan och äter på "Flotte Gilbert" (en mjukisdjurs-flodhät som jag fick av min lillebror i somras). Nu ska jag diska och sedan bada stackaren (Eira, inte Flotte...). Vilket nog var drygt två veckor sedan nu.. De ska badas varannan vecka. Ikväll kommer Skrållan (en annan bichon) som ska bo hos oss i fem veckor, mysigt.

07 Min bästa vän

Ojojoj... Vem ska få den äran då? Skulle kunna säga fyra stycken.. Får jag göra det eller är det bara en som gäller? Om det bara är en så säger jag Robin, eftersom ingen känner mig så bra som honom och eftersom jag kan prata med honom om allt i världen. Får jag säga tre till så blir det dessa:

Emma. "När tårarna rinner från din kind. När hjärtat fylls av sorg. När hoppet tagit slut. Finns jag här och tar din hand. Leder dig igenom stormen. Torkar tårarna. Finner ljuset." Den dikten fanns med i fotoboken som du gav till mig en jul. Tack för att du alltid finns där för mig och orkar lyssna.<3

Eira. Även om du bits och morrar och sliter och hänger och drar och stretar emot, så är du min finaste lilla vän. Vad skulle jag göra utan dig i mitt liv? Minns inte hur det känns att ta det lugnt hela dagarna haha..

Emelie. Med dig kan jag prata om allt möjligt, jag har alltid tyckt om dig och du är den första jag vill smsa till när jag får gratis sms. Vilket kanske låter löjligt men.. Du är världens gulligaste och du känns lite som min lillasyster, jag tycker så mycket om dig.<3

En ursäkt.

Jaaaajaaaa förlåååååt min käraste syster jag överdriver och jag flippar ur och jag tar första bästa chans att släppa ut all irritation och jag är hemsk... Så, förlåt<3


Och efter klagomål på min tionde punkt i föregående inlägget så har jag bara för eran skull klurat ut någonting som ni faktiskt kanske inte visste om mig.. Snällt väl? Okej, här kommer det. Jag avskyr människor som tror att dom är någonting; dvs går rätt in i små blyga stackare även fast dom säkerligen sett att man står där. Ni vet såna där som tror att de är "genomsnälla och världens förebilder". De som klagar över sina paradis till liv och gråter över att ett par byxor i rätt storlek är slut på gina. Öppna ögonen och inse att världen handlar om mer än kläder och smink.

Så, nu känner jag mig lite bättre till mods.

06 Tio saker du inte visste om mig

1. När jag blir nervös inför något (prov, övningskörningar, utställningar osv) så blir jag illamående. Kan knappt stå, håller på spy och kan inte äta. Första gångerna det blev så trodde jag att jag blivit sjuk men nu vet jag precis vad det handlar om..

2. Jag lever för mitt "motto" att allt sker av en anledning, med hjälp av det har jag klarat mig igenom många jobbiga händelser.

3. Jag måste hålla för näsan när jag dyker, i övrigt får jag panik om "någon" håller för näsan på mig.

4. Jag har aldrig provat dricka, snusa eller röka och är inte ett dugg intresserad heller.

5. Jag avskyr att höra när människor tuggar. Det är såå vidrigt att höra smasket när maten mals sönder och blandas med saliv. Uuuuusch!!!

6. Jag älskar kött och skulle aldrig kunna bli vegetarian!

7. Jag skulle kunna jobba i en leksaksaffär, blir så nostalgisk (och fascinerad!) när jag ser alla gulliga saker som finns.

8. Jag älskar hundar men är superrädd för katter.

9. Jag har aldrig i mitt liv klippt en gräsmatta.

10. Jag älskar min Robin över allt annat. Du är underbar, puss älskling<3



Och den lågan, den brinner för dig.

Genomled en två och en halv timmes lång spanska-lektion men sen orkade jag inte mer. For hem på lunch och här är jag kvar. Har haft sådana smärtor i rygg och mage hela helgen att jag i princip levt på ipren. Inte kul..

Nu siter jag i soffan här hemma hos min älskling (och mig(A) och lyssnar på julmusik. Äter ananas och skriver om Ferdinand Magellan. Han var den första att segla jorden runt och även personen bakom namnet "Stilla Havet". Intressant? Mjaa..

Imorgon har jag prov i naturB, igen,.. Hade ju omprov i tisdags (vilket jag fick VG på!) och nu blir det nästa.. Men det är inressant, nk är nog mitt favoritämne. Dessutom, älskar jag läraren. Haha.
 
Och jag är sååå sugen på lussebullar....


Mmmm Marabou..

Vad gör man när sötsuget tränger sig på? När allt gott i världen är välkommet. När en mintkrokant står högst upp på ens önskelista.. Vad gör man när man borde gå och lägga sig men inte kan sova på grund av en längtan efter massa sötsaker? Vad gör man när man skulle kunna äta upp en ljuslykta, gjord av sockerbitar? Vad gör man när pizzasallad inte hjälper?

En helg i Julklinta

Som jag så fint råkade kalla det. STORklinta, heter det ju förstås. Så där har ni förklaringen till min blogg-frånvaro i helgen. Tog med datorn & trådlösa internet men det funkade inte tyvärr. Mysigt var det iallafall. Jag, Robin och Eira hade världens slapparhelg med House, godis, tacos och skogspromenader (till Eiras stora lycka).


05 Vad är kärlek?

Man KAN leva på kärlek. JAG lever på kärlek. Jag lever på kärleken till Robin & Eira, min familj, min släkt, kärleken till mat och kärleken till lycka. Jag fick höra av ett "medium" en gång att jag har mycket kärlek att ge, och det stämmer. Om jag får säga det själv. Jag är väldigt kärleksfull mot mina nära och kära (stackars Robin får stå ut med allt...). Däremot lägger jag inte ner mycket energi alls på människor jag inte behöver känna. Jag klarar mig utan en hel drös med kompisar.

Kärlek för mig är alltså hela livet. "Love will keep us together", som dom så fint sa i min älskade serie Förhäxad.


04 Min Önskelista

Har aldrig önskat mig så mycket så i år, inte på länge iallafall. Några saker kan jag dela med mig av;)

* En parfym (Jessica Simpson - Fancy(A)
* En ny kamera
* Weekend eller en resa!
* Glasnagelfil (bra julklappstips till tjejer, de är superbra! håller hela livet, gav till mamma & min syster förra året och nu vill jag ha en själv)
* Hårddisk (stor)
* Stooort usb-minne (ska rymma alla alla alla mina bilder på Allsan)
* En muffinsplåt (HAHA...)
Osv osv osv osv...


03 Mina föräldrar

Hmm, vad svårt... Ja, hur som helst, mina föräldrar är skilda sen drygt tre år tillbaka. Har bott kvar hos mamma sedan dess men varit och hälsat på pappa över någon helg ibland.

Min mamma är världens mest omtänksamma person. Hon tar hänsyn till alla och gör ingenting hon inte bör. Hon lagar jättegod mat dessutom. Mamma vet alltid vad man ska säga i alla lägen, så om jag kommer i kläm och inte vet vad jag ska säga till en person så frågar jag alltid henne. Inte nog med det så gör hon den allra godaste smörgåstårtan.<3

Pappa pratar jag knappt med, han vågar inte ringa till mig;) men jag önskar att han kunde göra det ibland för jag saknar honom. De finaste minnena jag har av honom är hans grill-kunskaper (pappa grillar väääärldens godaste kött) och hans Elvis Presley-samling. Både vad gäller skivor och sånger på minnet. Pappa sjunger jättebra, han kan nog mäta sig med "Geir" i idol, fast med en lite mer dansbandsaktig röst. Haha.<3

Har tyvärr ingen bild på pappa på den här datorn.. Istället fick det bli en bild på fem "tomtar" som vi hade uppe i våran stuga i fjällen för x antal år sedan. De representerade oss. Den gången vi var en familj, alltså.


Min underbaraste, käääääraste, otroligt älskade syster........

http://againstallodds.blogg.se/2010/december/en-julklapp-at-lillasyster.html#comment

Jag säger bra en sak. TAAAAASKIIIIIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!='(



01 - Om mig & 02 - Min första kärlek

Om mig
Jag heter Malin Thea Charlotta (efternamnet skippar vi=) och är 17 år (18 om två månader). Jag går tredje året på Anderstorpsskolan i Skellefteå med inriktningen Media & Journalistik. För tillfället bor jag mest med min pojkvän Robin och vårat monster Eira (bichon frisé). Hon är tre månader och världens spralligaste. Hon är min andra hund, förut hade jag en annan bichong som hette Alice, hon bor i himlen nu.

Jag älskar att gå i skolan men hatar tvånget att stiga upp på morgonen och att plugga till prov. Antecknar allt som går och skriver listor om allt möjligt, allt som går att skrivas ner finns på papper. Efter skolan vill jag fortsätta studera till något (vet vad men det säger jag inte haha..) där man får hålla på med massa papper och sitta på kontor. Det känns som jag. Hundar är en stor del av mitt liv och jag lär mig aldrig nog.

Tillsammans med min Robin gör jag allt som är kul, vi har på våra 20 månader varit utomlands två gånger, på alla de håll i Sverige och dessutom förlovat oss. Man känner i hjärtat när man hittat rätt. "I'd rather fight with you than love somebody else".

Jag är världens blygaste när jag är i närheten av folk jag inte känner och inte känner mig trygg tillsammans med (ex på skolan haha), hemma däremot pratar jag på som en tok. Står för vad jag tycker gör jag också, jag är inte rädd för att vara mig själv FÖR mig själv. Ensamheten skrämmer mig inte. Jag är glad och jag är ledsen, faktiskt en riktigt känslosam människa. Jag älskar att ge Robin små presenter (som egentligen jag skulle uppskatta mer än han gör...) och skulle kunna shoppa upp alla mina pengar på saker till Eira.



Min första kärlek
Här vet jag inte riktigt vad jag ska skriva.. Var ihop med en kille i lågstadiet under 4 år (!!) men honom var jag aldrig med, vi pratade knappt så det gills liksom inte. Efter det väntade jag nog med att bli riktigt kär tills jag la ögonen på Robin. Vet inte om jag vågar börja skriva om den historien för då kan jag aldrig sluta men.. Han smsade till mig den 14 oktober 2008 (Hej, läget /Robin, emelies bror) jag kände ju nämligen hans lillasyster redan och hade följt med hans familj på utställningar med hundarna så vi var inte helt främmande för varann. Han hade ju aldrig följt med dock. Sen när han började prata om att vi skulle träffas så blev jag hemskt osäker och tyckte mest att det var jobbigt, det räckte med att smsa för mig. Jag sa till och med till honom att jag bara ville ha honom som kompis (även om jag var dökär, var bara rädd av någon anledning). Men här står vi nu.. Haha.


För resten av månaden.

01 – Om mig 02 – Min första kärlek  03 – Mina föräldrar  04 – Min Önskelista  05 – Vad är kärlek? 06 – 10 saker du inte visste om mig  07 – Min bästa vän  08 – Ett pinsamt ögonblick 09 – Min musiksmak 10 – Det här hade jag på mig i dag  11 – Mina syskon  12 – I min handväska  13 – Mitt hem  14 – Bloggfavoriter  15 – Mina framtidsdrömmar 16 – Det här har jag ätit idag  17 – Ett favoritminne  18 – Dåliga vanor och laster  19 – Jag som liten 20 – Min dag i bilder 21 – Det här vill jag bli när jag blir stor  22 – Det här upprör mig 23 – Det här får mig att må bra  24 – Det här får mig att gråta 25 – En första 26 – Mina rädslor 27 – Detta skulle jag göra om jag vann 1 miljon kronor 28 – Det här saknar jag 29 – Min favoritsemester 30 – Om det här vore min sista dag



Här ovan; min anledning att blogga resten av månaden. Som ni kanske har märkt så har jag tappat skrivarglöden men om jag har något jag "måste" skriva om varje dag så blir det ju iallafall ett inlägg per dag. Så ska nu påbörja ett inlägg med de två första "ämnena" (ligger ju en dag efter..)

Allt är bra.

"Allt är bra.
Döden betyder ingenting. Jag har bara dragit mig tillbaka till ett annat rum. Jag är jag och du är du. Allt vi var för varandra, det är vi fortfarande.

Nämn mig vid mitt vanliga familjära namn, Tala till/om mig på samma sätt som du alltid brukade göra. Ändra inte ditt tonfall. Håll sorgen borta från din röst. Skratta tillsammans med mig. Skratta åt vardagens småting.

Var med mig. Tänk på mig. Låt mitt namn fortsätta vara en del av din vardag. Livet betyder det samma, ingenting har skett som förändrar det.

Livet går vidare för att det måste gå vidare. Döden är ju ändå bara ett tillfälligt avbrott i vår gemenskap. Varför skulle du sluta tänka på mig, för att du inte längre kan se mig. Jag väntar på dig för en kort stund. Alldeles i närheten.
Allt är bra."

Jag älskar dig, Alice.


1 december 2010


Vaknade upp imorse och kände mig glad i hela kroppen. 1:a december. Även fast hösten går så sakta så svischar månaderna bara förbi, nyss var det den första september och nu är det den första december. Sista månaden på 2010. Längtar tills året är över samtidigt som jag får ångest vid bara tanken. Nyårs är inte så speciellt för mig faktiskt, jag sitter bara och har ångest hela kvällen.

Dålig på att uppdatera har jag blivit också. Och från det ena till det tredje så är Eira väldigt lik Allsan. I visa avseenden, absolut inte när det gäller humöret för Alice morrade aldrig åt mig och hon högg aldrig mot mig en enda gång. Hon tuggade på mig när hon var valp förståss men aldrig som Eira gör. Men, som sagt, så är de ganska lika också:

- Alice var världens mest kärvänliga hund, hon tyckte om alla, kunde sitta i knä på alla och hade alltid pussar till övers. Eira också.
- Alice hade väldigt originella liggstilar när hon sovde. Hon brukade ligga i biabädden med huvudet hängandes utanför. Eller så låg hon i soffan med huvudet mot ryggstödet VÄNT RAKT BAK. Eira också.
- Alice brukade alltid sparka med bakbenet när hon skulle sova, fråga mig inte varför, men oftast sparkade hon i väggen två gånger med ett bakben när vi skulle sova. Eira också. Fast när hon ligger i knät. (Sover nämligen inte i sängen ännu.)
- Alice var väldigt öm i sina pussar ibland. Hon stod i mitt knä med bakbenen och la framtassarna mot min hals och slickade mig varsamt i ansiktet med öronen lagda långt bakåt. Eira också.
- Alice var en vinkare; hon satte ihop framtassarna och vinkade, helt enkelt. Eira också.
- Alice låg matte väldigt varmt om hjärtat. Eira också.

RSS 2.0